Tegner du abonnement innen torsdag 1600 får du også denne utgaven i posten. Trykk på denne linken, så kommer du direkte inn på siden vår for å bestille abonnement.

Har du spørsmål angående innholdet fremover i 2014, eller er usikker på om bladet er noe for deg, send en e-post til undertegnede, redaktør Henrik Alpers. Jeg svarer villig på det du måtte lure på om Landevei og bladets planer!

Annonse

Det er alltid spennende å jobbe på deadline. Du kan være så godt forberedt du bare vil, men når tekst og bilder skal bli til et ferdig blad dukker det alltid opp noe. Først går en hardisk ad undas med en rekke bilder, og så fortsatte motbøren med en syk Redacteur Sportif med 39 i feber. Men som kjent, landeveissyklister lar seg ikke stoppe av litt sykdom og velt, her var det bare å svelge et par flere paracet enn anbefalt og få bladet ferdig. 

Kristof Ramon fra Belgia er en av sykkelfeltets mest anerkjente fotografer, og denne gangen har vi prydet forsiden med et av hans mange bilder fra Amstel Gold Race i 2013. Den kalde vinteren gjorde at våren kom sent, og det var lite blader på trærne selv i slutten av april. Bakerst i feltet ser vi også Lars Petter Nordhaug i blå, svart- og hvit blancodrakt. For de som ikke husker det, Belkin het Blanco tidlig i 2013-sesongen før hovedsponsoren var på plass. 

BEINHARDE OPPLEVELSER

Mens vi er inne på Amstel Gold Race: Det nederlandske rittet er det første av tre endagsritt vi refererer til som Ardenner-uken. I løpet av en uke går Amstel Gold Race, La FLéche Wallone og Liége- Bastogne- Liége av stabelen, de tre mest kuperte rittene på proffenes kalender. Vi dro ned til Nederland og Belgia av én årsak: Dagen før proffene sykler, går det amatørversjoner av rittene. Vi fullførte alle de tre rittene og så på proffene dagen etter.

Dette er beinharde og mektige opplevelser, og i vår store ardennerguide forteller vi alt om hvordan det er å sykle rittene, hvor harde de er, hvordan Lars Petter Nordhaug opplever dem, vi prater med fansen og vi forteller deg selvsagt hvor du skal stå når proffene sykler. God tur!

PÅ HJEMMEBANE

Lars Petter Nordhaug er en outsider til de nevnte rittene, og i år har han sluppet sykdom-og skadeplagene fra i fjor. Med over 200 reisedøgn i året lever han et hektisk liv, men hva skjer når han er hjemme i Norge? Ligger han på sofaen og slapper av med kona, eller har han fulltidsjobb og vel så det?

Vi fulgte Lars Petter med kamera nesten døgnet rundt gjennom en uke i Norge, og fikk med oss hva han gjør fra han står opp til han legger seg. Lars Petter Nordhaug er denne utgavens portrett, presentert gjennom en stor fotodokumentar. 

GLEMTE KVINNER

Da Peter Sagan kløp en podiedame i rompa på pallen etter Flandern Rundt i fjor ble det furore. For hva er egentlig kvinnens plass i sykling? Og ikke minst, finnes det en proffliga for kvinner? Landevei har i denne utgavens temasak tatt for seg kvinnesykling, og hvorfor det ikke er flere som følger det feminine sirkuset. Hva skal til for å gjøre kvinnesykling større, eller hardet simpelthen begrenset markedsverdi?

Håvard Solerød har kontaktet nåværende og tidligere utøvere, sportsdirektører og formenn for å finne ut mer. Lær mer i vår store temasak. 

MASSE GODBITER

I tillegg til de overnevnte sakene har vi selvsagt fylt opp bladet med en hel del annet stoff. Vi har testet seks sykler fra øverste prisklasse, og her finner du mye nyttig lesing om du er klar for å kjøpe ny sykkel i år. I Tores Drops-spalte kan du lese mer om stort og smått du bare må ha til sesongen, og setter du deg ned med Peter Andreas nye spalte «På skolebenken» kan du lære mer om karbonets fortreffeligheter. 

Få også med deg de siste nyhetene, vi har et stort bildegalleri fra Alto d'Angliru i Spania, vi har småtester, lidenskapelige kåserier og mye mer. Alt er som vanlig pakket inn i flotte bilder og kjærlighet til sporten! Nok klisjéer nå, gled deg til Landevei #12 dumper ned i postkassen!

ER DU IKKE ABONNENT?

Ajajaj, fysj og skam og dette må vi se å få gjort noe med! Tegner du abonnement innen torsdag 1600 får du også denne utgaven i posten. Trykk på denne linken, så kommer du direkte inn på siden vår for å bestille abonnement.

Har du spørsmål angående innholdet fremover i 2014, eller er usikker på om bladet er noe for deg, send en e-post til undertegnede, redaktør Henrik Alpers. Jeg svarer villig på det du måtte lure på!