Joker Icopal-rytteren tok massespurten på den 120km lange etappen, hadde ventet hele uka på en slik massespurt, og hadde planen klar da alt lå til rette.

– Planen var å samle så godt vi kunne, men vi var bare to mann her og det er en del seige bakker, så Iver (Johan Knotten) måtte gjøre en del jobb her i dag, sier Adrian Aas Stien etter seieren i Gol.

Annonse

– Det var litt kjedelig at det ikke var et samlet felt på de første tre fellesstartene, så da var moro å år et samlet felt på de første tre fellesstartene, så da var moro  åå få det til når vi fikk det på den siste etappen. Det ble en perfekt avslutning, sier Aas Stien, som har kost seg på det fire dager lange etapperittet. 

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

SKRYTER AV ARRANGEMENTET
– Arrangøren skal ha kjempeskryt. Det er det høyeste nivået og den beste standarden på et Norgescupritt vi har hatt, fantastisk fint gjennomført. Løypene er litt i hardeste laget for meg, men å ha to flate målganger og to bakkefinisher er en perfekt kombinasjon, sier kontinentallagsrytteren.

Aas Stien mener det er viktig at det arrangeres etapperitt i Norgescupen, og at Tour de Hallingdal har potensial for enda mer.

– For klubbrytterne er det viktig å få sjansen til å prøve seg på etapperitt, og nivået på norske klubbryttere er bra. Det er mange som har savnet et fjellritt, og nå har vi endelig fått det, så jeg håper de blir med i Norgescupen lenge framover. Men det hadde vært moro om de kanskje kunne ta enda et steg oppover, sier han.

Topp 3 menn senior
1. Adrian Aas Stien, Joker Icopal, 3:15:03.8
2. Audun Fløtten, Uno-X Hydrogen Development Team, 3:15:03.8
3. Krister Hagen, Coop, 3:15:03.8
3. Sondre Vikøyr, Bergen CK, 3:15:03.8

Fullstendige resultater etappe 5 

LES OGSÅ: Aalrust vant tourens lengste 

DOBBELTSEIER TIL UNO-X
Mens Aas Stien tok etappeseieren, var det Uno-X Hydrogen Development Team som vant Tour de Hallingdal sammenlagt.

De første to dagene var det Audun Fløtten som hadde sammenlagtledelsen, men etter lørdagens kongeetappe gikk lagkameraten Jonas Abrahamsen forbi Fløtten med 17 sekunder. Selv om Fløtten kom på andreplass på siste etappe, fikk Abrahamsen samme tid i mål, og tok dermed seieren totalt. Fløtten sikret seg imidlertid den grønne poengtrøya for Tour de Hallingdal.

LES OGSÅ: Lukkedal vant syrefesten 

– Det er gøy at vi får laget til å fungere slik at vi tar de to første plassene. Laget jobber vanvittig bra sammen, sier Fløtten. I tillegg til første og andreplass sammenlagt, tok laget dobbeltseier på første etappe, og var på pallen på alle etapper.   

Topp 3 sammenlagt
1. Jonas Abrahamsen, Uno-X Hydrogen Development Team, 13:05:37.6
2. Audun Brekke Fløtten, Uno-X Hydrogen Development Team, 13:05:54.1
3. Krister Hagen, Team Coop, 13:06:29.4

Fullstendige resultater sammenlagt 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.  

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: