Supernova-lykta har bunnsolid metallkonstruksjon og er også oppgitt å være helt vanntett. Den er utstyrt med kun en LED-diode i front og har reflektor som gjør at lysstrålen samsvarer med tyske STv ZO- regler for sykkellys i trafikken.
STv ZO-reglene har ikke så mye å si for oss her hjemme, men du kan trygt bruke denne lykten uten å være redd for å blende møtende trafikanter. Selve lykten ser ut som en liten lommelykt.

TRAFIKKLYS: Supernova-lykten er laget for og brukes i trafikken i land med regler om lysstyrke og kjeglefasong i trafikken. Foto: Øyvind Aas
Styrefestet er en metallbøyle som festes til styre med en ganske kraftig strikk. Kroken strikken skal hektes i er litt liten og det er vanskelig å få lykta til å sitte skikkelig trygt og godt på styret. Festet den kommer levert med fungerer ikke på aerostyrer.
Selv om Supernova-lykta er denne testens dyreste er den også den med desidert svakest lys. Den er da også oppgitt til å kun yte 205 lumen på maks. Dette er langt fra nok til å sykle mørklagte grusveier hjem fra jobb.
Med denne er du avhengig av kraftig måneskinn eller gatebelysning i tillegg hvis du ønsker å se veien foran deg.

METALLYKT: Supernova-lykten er solid og velkonstruert. Knappen oppå lyser i forskjellige farger. Foto: Øyvind Aas
Lykta skrus på ved å trippelklikke på knappen på toppen. Knappen er belyst så den er lett å finne i mørket. Den samme knappen brukes til veksle mellom lyktas fire nivåer, alle ganske svake.
Lading av lykta foregår gjennom en USB-kabel med en rundt plugg i lykteenden, altså ikke en standardkabel som Micro-USB eller USB-C. Mister du denne ladekabelen kan du ikke bare bruke en annen du har liggende. Det er også krevende å ha en kabel på jobb og en hjemme.
Ladehullet er plassert midt under lykta - der det vil sprute mest hvis du sykler på vått føre uten skjermer. Hullet er dekket med en gummipropp, men denne er en helt løs propp som det er lett å fomle bort mens lykta lades. Når proppen sitter på plass i hullet holder den seg heldigvis på plass. Mister du den under lading kan lykta bli sårbar for vann og grus i ladeporten.

SVAKT LYS: 205 lumen er alt for lite lys til å sykle grusveier i mørket. Foto: Øyvind Aas
Som lykt for å sykle på mørke veier og grusveier fungerer ikke Supernova Airstream 2 i det hele tatt. Lyset er alt for svakt til å lyse opp veien foran deg tilstrekkelig til at du kan sykle fort uten å være redd for treffe dype hull eller dumper.
Styrefestet ser fint og solid ut, men er fiklete i bruk og vanskelig å få til å sitte ordentlig. At du trenger en egen, unik ladekabel og at gummiproppen ikke er festet i selve lykta gjør at vi føler at Supernova har bomma på ganske mye her.
Prisen er nest høyest i testen og batteritiden ikke så imponerende den lave lysstyrken tatt i betraktning.
Kjøp denne kun hvis du er veldig opptatt av følge de tyske STv ZO-reglene for lyktebruk i trafikken. Ønsker du faktiskå se i mørket velger du en sterkere, og gjerne rimeligere lykt.