Specialized

Specialized trenger ingen videre introduksjon for sykkelfans, og har etablert seg godt som en av de ledende produsentene av landeveissykler. Her er våre tester av sykler fra Specialized.

Specialized fra USA ble startet i 1974, og er en av de store sluggerne i sykkelbransjen.

Med stor vekt på terrengsykler såvel som landeveissykler, er Specialized full pakke, med premium-linja S-works som leverandør for de dyreste variantene blant deres sykler.

Specialized sine sykler inkluderer CX/gravel-sykkelen Specialized Diverge, landeveissykkelen Tarmac, aerosykkelen Venge og den litt spesielle Roubaix, som i nyeste versjon inkluderer demping i styret.

Vi må også legge til at Specialized produserer en del tilbehør også - du får sykkelklær og sko under Sepcialized og S-works-merkene. Komponenter fra Specialized bærer samme navn som modermerket.

Specialized Roubaix

Specialized landeveissykler

Specialized beveger seg fra folkelige landeveissykler til sylskarpe aero-beist. Her finner du våre tester.

LANDEVEI.NO
skala
8.3/10
Specialized Aethos

Test av Specialized Aethos S-Works

Specialized Aethos har verdens letteste ramme og totalvekt ulovlig i ritt. Aethos er laget for superentusiasten som vil ha en toppsykkel å dra på langtur med, men som ikke nødvendigvis har ambisjoner om å hevde seg i aktive landeveisritt. Vi har prøvd Specialized sin nyeste supersykkel.
LANDEVEI.NO
skala
8.4/10
SISTE GENERASJON: Specialized har laget aerosykler i flere år. Den nye Venge-sykkelen utnytter skivebremsene til å integrere ledninger og bremseslanger bedre enn tidligere. Aero-profilene er ikke ekstreme hverken på ramme eller hjul.

Test av Specialized Venge Ultegra Di2

Merkevarer verden rundt har gjennom iherdige reklame- og PR-kampanjer fått oss til se på kompromisser som noe negativt. Men det meste i livet er et kompromiss. Vi gjør nødvendige kompromisser hver dag.
LANDEVEI.NO
MODERSKIPET: Ingen roper høyere om at de har den mest aerodynamiske sykkelen enn Specialized. Det synes. Foto: Henrik Alpers

Specialized Venge Vias S-Works er aerokongen

Specialized hevder de har laget tidenes mest aerodynamiske landeveissykkel. Men hvor bra er den egentlig i praksis?
LANDEVEI.NO
SPECIALIZED TARMAC SL7

Nye Specialized Tarmac SL7, både aero og lett

Etter at bransjen har messet om aerosykler til flatbanking og lettvektssykler til kupert sykling i flere år, kommer nå flere merker med alt-i-ett-sykler. Specialized sin nye Tarmac SL7 skal i følge Specialized selv være best til alt.
LANDEVEI.NO
VERDENSMESTER: Bergensvinneren Chantal Blaak er en av flere proffer som har blitt observert på Tarmac SL6 Disc i god tid før lanseringen.

Specialized Tarmac SL6 Disc endelig lansert

Nye Tarmac SL6 Disc har ikke bare vært forventet, den har blitt teaset og lekket i ukesvis. Nå er den offisielt lansert.
LANDEVEI.NO
skala
8/10
Specialized Tarmac SL6 Sport

Test av Specialized Tarmac SL6 Sport

Specialized Tarmac SL 6 var merkets toppmodell i 2019. Sport-versjonen er rimelig utstyrt, men har kjente, velfungerende racing-egenskaper.

Specialized CX-sykler og gravelsykler

LANDEVEI.NO
skala
4/10
KURVER: Specialized Diverge blir definitivt lagt merke til, med sine voldsomme kurver, zertz og merkelige setepinne.

Specialized Diverge

Specialized har akkurat sluppet nyeste modell av Diverge, dette er vår vurdering av den forrige modellen det fortsatt finnes mye av på lager.
LANDEVEI.NO
skala
7.9/10
Specialized Roubaix Pro Sram Force

Test av Specialized Roubaix Pro Sram Force eTap

Da vi inviterte Specialized til testen insisterte de på å sende en Roubaix i stedet for modellen Tarmac. Dette er en ganske annerledes sykkel beregnet på brostein, grov asfalt og grus, i tillegg til lange turer på fine veier.
LANDEVEI.NO
GAMMEL BROSTEIN - NY SYKKEL: Specialized Roubaix anno 2019, presentert av Anna van der Breggen.

Specialized lanserer ny Roubaix

To år etter at Specialized puttet en fjærdemper i stemet på brosteinssykkelen Roubaix, lanserer de en ny modell. Fjærdemperen har blitt til en oljedemper, og helhetsinntrykket virker forbedret.
LANDEVEI.NO
Specialized Crux 2022

Specializeds nye Crux er en Aethos for grusen

Specializeds nye Crux skal være bransjens letteste gravelsykkel. Den tidligere cross-modellen har stor dekklaring, men er også Specializeds førstevalg til cyclocross.

Specialized komponenter, hjelmer, sko og klær

Specialized og S-works kan også tilby klær og sko, som vi har hatt anledningen til å teste.

Komponentmerket heter her for en gangs skyld det samme som hovedmerket - vi har også hatt inne komponenter til test.

TJORET FAST: Mange vil tenke lissesko er gammeldags, men vi tør påstå det fungerer bedre enn moderne strammeløsninger. Foto: Kristof Ramon.

Test av sykkelsko med lisser

Vi har testet markedets tre beste lissesko, fra produsentene Giro, Specialized og Bontrager. Her er det mer enn utseendet vi liker godt.
LANDEVEI.NO

Test av Specialized Airnet

Specializeds rimelige aerohjelm er lite annet en av markedets beste aerohjelmer.

TEST AV SPECIALIZED DEFROSTER TRAIL

California-produsenten Specialized mestrer jaggu å lage vintersko også.
LANDEVEI.NO
RAR FORM: Veldig bred hale og supersmal og kort nese. Specialized Power er for deg som sitter stille på ett punkt på setet.

Test av Specialized Power S-Works

Specialized var først av de store produsentene med radikalt setedesign. Det hjelper å være størst.
LANDEVEI.NO
Specialized Evade MIPS

Test av Specialized Evade MIPS

Specializeds Evade-hjelm er utviklet med raus bruk av firmaets egen vindtunnel. Dette er en hjelm som kan matche rene tempohjelmer når det kommer til å snike seg unna luftmotstand.
LANDEVEI.NO
LUFTIG OG LETT: Specialized har laget en ny utgave av Prevail, som har enda større luftehull enn tidligere. Alle foto: Knut Andreas Lone

Test av Specialized Prevail II Vent

Specialized sin Prevail-hjelm er en velkjent landeveishjelm, og skal være ekstremt luftig. Det er også testens dyreste. Er den verdt prisen?
LANDEVEI.NO
Specialized S-works Ares

Nye Specialized-sko skal være 1 prosent raskere

Specialized sin nye S-Works Ares sko hevdes å sitte så godt på foten at du blir raskere på veien. Vi har tatt en titt på Specializeds nye topp-sko.