Badet i strålende sol ble fellesstarten for menn elite i Bergen akkurat den folkefesten man hadde håpet på. Norske og utenlandske tilskuere hadde samlet seg i hopetall rundt løypa og hyllet alle rytterne når de kjørte runde på runde, noe den ferske verdensmesteren Peter Sagan bet seg merke i.
  
– Jeg må berømme det norske publikummet. De heiet selvfølgelig på nordmennene, men de støttet også oss utlendinger med voldsomme rop rundt i løypa, det er virkelig fint å se, sa Peter Sagan på pressekonferansen etter løpet. 
 
Selv om det bare holdt til andreplass i verdensmesterskapet, har de norske rytterne gjort en formidabel jobb under dagens fellesstart i Bergen. Laginnsatsen brakte Alexander Kristoff akkurat i den posisjonen han trengte på siste runden for å kunne være med å kjempe om medalje.
 
– Fy søren. Dette var litt av en opplevelse. Når man syklet der ute så overgikk det drømmene mine. Det var helt vilt. Når vi begynte å nærme oss halvveis bestemte vi oss for å sette en mann i front, og jeg tok den jobben med et smil. Det var ikke vanskelig å taue i front der, for publikum løftet oss frem, sa Kristoffer Skjerping like etter han hadde stått av rittet.
   

 
I likhet med Kristoffer Skjerping ofret August Jensen seg fullstendig for laget på dagens fellesstart. Bodøværingen skal straks ut i proffenes rekker og delte mange av opplevelsene med sin lagkamerat.
 
– Det var kontrollert, men hardt. Oppgaven min var å ta vind for Alex og Edvald i starten, og det tappet veldig mye krefter. Da kjøret startet hadde jeg ikke mer å gi. Men ute i løypa der kunne det ikke blitt bedre stemning, det var så mye lyd at man nesten ikke hørte sine egne tanker, forklarte Jensen til Landevei. 
  

 
Mot slutten av rittet begynte det taktiske spillet. På det tidspunktet var det viktig for Norge sin del å ha med ryttere på bruddforsøkene. Vegard Stake Laengen var en eksemplarisk hjelperytter på dagens fellesstart og tauet inn flere farlige forsøk for sine lagkapteiner.
 
Selv om Stake Laengen selv hadde store bidrag til dagens sølvmedalje, mente han at æren måtte også gå til resten av laget. 
 
– Det var et stort lagarbeid i dag. Alle gjorde som de hadde fått beskjed om, og da kommer Alex i den posisjonen han skal. Det er ikke så mye annerledes vi kunne gjort, føler jeg, oppsummerte den høyreiste askerbøringen. 
 

    
Truls Engen Korsæth er straks ferdig med sin første proffsesong for Astana, og er enig i at det norske laget har all grunn til å være stolte.
 
– Vi kjører et sterkt og smart løp hele veien. Vi fikk brukt de styrkene vi har i laget på en bra måte. Det var god kommunikasjon innad i det norske laget. Det fungerte veldig bra, mye bedre enn i fjor. Jeg følte at det var et strømlinjeformet lag som jobbet godt sammen underveis.  
 
Gutten fra Lillehammer er samtidig utrolig imponert av hva Bergen har klart å sette i stand.
 
– Jeg tror ikke at VM kan overgås på noen som helst måte når det gjelder stemning og engasjement. Jeg har aldri opplevd makan til et sykkelløp. Det var et godt organisert VM, hele Bergen har skjønt hvor stort sykkel-VM egentlig er, avslutter Korsæth. 
 

 
I sykling er det gullet som gjelder, og selv om prestasjonen til Alexander Kristoff nesten gjorde han til verdens beste syklist måtte rogalendingen trøste seg med en sølvmedalje. 
 
Lagkameratene til Kristoff tror han gleder seg over sølvet, men at han samtidig er skuffet.
 
– Laget gjorde en god jobb sammen. At Alex kun blir nummer to er selvfølgelig litt skuffende, men samtidig er det en utrolig bra prestasjon, forteller Daniel Hoelgaard etter å ha fullført VM-fellesstarten.
 
– Det er nok litt surt for Alex, men vi har gjort vårt beste og blir man nummer to så blir man nummer to, legger Amund Grøndahl Jansen til. 
  

 
Edvald Boasson Hagen var av mange sett på som Norges sterkeste kort før fellesstarten, og selv om det så lovende underveis klarte ikke rudsbygdingen å følge de beste på siste runde. 
 
– Det ble et hardt løp. Vi kjørte godt sammen som et lag og det var utrolig gøy å kjøre rundt her i Bergen. Jeg klarte ikke å sitte med over toppen av Laksebakken siste gang, det blei bare for tøft. Allikevel var det utrolig gøy at Alex klarte medalje, sa Boasson Hagen etter sin skuffende 31.-plass.