/ VM

Veterantriumf i Innsbruck

Alejandro Valverde levde opp til favorittstempelet og holdt konkurrentene unna i spurten om VM-gullet.

Sist oppdatert 30. september 2018 kl 16.52
EKSPLOSIV VETERAN: Valverde klatret godt og spurtet best. Det holdt til VM-gull. Foto: Arrangøren
EKSPLOSIV VETERAN: Valverde klatret godt og spurtet best. Det holdt til VM-gull. Foto: Arrangøren

I det som ble betegnet som den tøffeste VM-løypa i moderne tid var det Alejandro Valverde som stakk av med verdensmestertittelen i Innsbruck etter å ha vunnet en spurt, mot tre andre ryttere. 
 
På den siste runden ble den beryktede Höttinger Höll-bakken som ventet et avgjørende punkt i løypa og sprengte et stort felt på vel 40 mann i fillebiter.
  
Alejandro Valverde, Romain Bardet og Michael Woods viste seg som de tre sterkeste rytterne opp den bratte stigningen og trioen kom samlet over toppen. Trekløveret klarte derimot ikke å få samarbeidet til å fungere godt nok, og i utforkjøringen ned mot mål kom en jaktende Tom Dumoulin nærmere trioen i front.

 
Tre kilometer før mål kom Dumoulin seg opp, og det ble klart at kampen om VM-gullet sto mellom disse fire rytterne. Spanske Valverde var allerede på forhånd plukket ut som en av favorittene til å vinne dagens fellesstart. I tillegg var Valverde ansett som den beste avslutteren blant kvartetten, og de tre andre rytterne forsøkte derfor å gjøre livet surt for spanjolen på de siste kilometerne. 
     
Inne på det flate oppløpet havnet Valverde følgelig i dødens posisjon da de tre andre rytterne la seg på hjulet hans med en taktisk hensikt. Valverde var derfor nødt til å åpne spurten fra front og klinte til på tunge gir noen hundre meter fra målstreken.
      
Selv om Bardet, Woods og Dumoulin hadde fantastiske utgangspunkt til å angripe fra hjulet til spanjolen, maktet ingen av de tre rytterne bak å passere Valverde på de siste meterne. 38 år gamle Valverde kunne dermed krone en allerede fantastisk karriere med et etterlengtet VM-gull. 
 
Romain Bardet var nærmest franskmannen, mens kanadiske Michael Woods tok bronsemedaljen. Tom Dumoulin tok den sure fjerdeplassen og forlenget dermed listen med bitre nederlag i 2018-sesongen. 
  
     

GOD NORSK INNSATS
  
I et ritt hvor de norske rytterne stilte på start uten store forventninger til å ende opp med et resultat kom Vegard Stake Laengen seg avgårde i et tidlig brudd. Bruddet besto av elleve ryttere og var på et tidspunkt hele 19 minutter foran hovedfeltet. 
  
Stake Laengen var klart blant de sterkeste rytterne i bruddet og etter hvert som rittet utfoldet seg var det kun nordmannen og danske Kasper Asgreen som satt igjen i tet. 
  
Bak i feltet ble det et utskillelsesritt hvor farten økte for hver runde. Da Stake Laengen og Asgreen passerte målstreken for siste runde var hovedfeltet kun to minutter bak. I dette feltet satt forøvrig både Odd Christian Eiking og Carl Fredrik Hagen, som også leverte gode prestasjoner under dagens VM-ritt.
  
I dagens nest siste bakke ble farten skrudd opp betydelig i hovedfeltet, og Stake Laengen og Asgreen ble hentet inn. Fartsøkningen førte også til at Odd Christian Eiking fikk store problemer med å holde følge. Carl Fredrik Hagen var uheldig og punkterte ved inngangen til bakken og kom seg aldri tilbake til teten. 
 
I mål ble Odd Christian Eiking beste nordmann med en 30. plass, drøye to minutter bak Valverde. Dagens norske helt fra bruddet, Vegard Stake Laengen, trillet over målstreken på 43. plass nesten seks minutter bak. Carl Fredrik Hagen fikk dessverre rittet ødelagt av punkteringen på siste runde og kom i mål som 54. beste rytter. 
   
Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Markus Hoelgaard sto av rittet.
      
Resultatliste:
   
1. Alejandro Valverde - 6:46:41
2. Romain Bardet - 0:00
3. Michael Woods - 0:00
4. Tom Dumoulin - 0: 00
5. Gianni Moscon - 0:13
6. Romain Kreuziger - 0:43
7. Michael Valgren - 0:43
8. Julian Alaphilippe - 0:43
9. Thibaut Pinot - 0:43 
10. Rui Costa - 0:43
......
30. Odd Christian Eiking - 2:42
43. Vegard Stake Laengen - 5:44
54. Carl Fredrik Hagen - 

     
Saken oppdateres....

Publisert 30. september 2018 kl 16.52
Sist oppdatert 30. september 2018 kl 16.52
Relaterte artikler
VM-DEBUT PÅ LANDEVEIEN: Kamilla Aasebø var offensiv i første del av VM-fellesstarten. Hun ble etter hvert kraftig sliten i den tøffe Glasgow-løypa, men forsvarte likevel inn en plassering rundt de 20 beste. FOTO: Knut Andreas Lone
Junior-VM i Glasgow 2023

Solid VM-debut av Kamilla Aasebø

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue