De norske juniorgutta klarte ikke leve opp til forventningene på dagens VM-tempo, hvor Andreas Leknessund ble bestemann på en 8. plass. Han endte 32,3 sekunder bak seirende Thomas Pidcock fra Storbritannia.  

Etter at Leknessund tok et overbevisende EM-gull i august ble han regnet som et av Norges beste medaljehåp før verdensmesterskapet i Bergen, og det så lenge lyst ut for 18-åringen som gikk offensivt til verks. 

Annonse

På de to første passeringspunktene var han nemlig den raskeste av samtlige, men mot slutten røynet det dessverre på for Tromsøværingen. Ved siste passeringspunkt var han nede på en fjerdeplass, før han altså falt ned til en åttendeplass på slutten. 

Også for de andre norske gutta gikk det litt tråere enn man hadde håpet på forhånd. Søren Wærenskjold har vist strålende form den siste tiden, og var bare fem sekunder bak dagens vinner, Pidcock, på tempoen i GP Rüebliland for to uker siden. Følgelig er han neppe fornøyd med 18. plassen på dagens øvelse.

Heller ikke Olav Hjelmsæter kan sies å ha fått ut sitt potensiale med en 47. plass, med en prestasjon som var symptomatisk for de norske utøverne så langt i årets VM.

Nå må verdens beste juniorlandslag rette blikket mot lørdagensfellesstart, hvor de får en siste sjanse til å bevise at det er nettopp det de er, verdens beste juniorlandslag. 

Senere i dag skal damene kjøre sin tempo, hvor Norge stiller med Thea Thorsen og Vita Heina. 

Resultater

VM-Tempo, M-Junior

1. Thomas Pidcock, Storbritannia, 28.02

2. Antonio Puppio, Italia, + 00:11,9

3. Filip Maciejuk, Polen, + 00:13,3 

4. Juri Hollmann, Tyskland + 00:21,5    

5. Igor Chzhan, Kasakhstan + 00:23,7

...

8. Andreas Leknessund, Norge + 00:32,3

18. Søren Wærenskjold, Norge + 00:55,3

47. Olav Hjelmsæter, Norge + 02:04,0