Hjem
 / VM
 / Nederlandsk dobbelseier

Nederlandsk dobbelseier

Ingen kunne tukte forhåndsfavoritten Annemiek van Vleuten inne i Bergens gater.

Sist oppdatert 19. september 2017 kl 17.41
VERDENSMESTER: Annemiek van Vleuten levde opp til favorittstempelet og ble verdensmester på tempo i Bergen. Foto: Kristof Ramon
VERDENSMESTER: Annemiek van Vleuten levde opp til favorittstempelet og ble verdensmester på tempo i Bergen. Foto: Kristof Ramon

Etter at sykkelgudene har velsignet verdensmesterskapet med sol de første to dagene var det gråe, våte Bergensværet tilbake på mesterskapets tredje dag. 
  
Kvinnene skulle gjennom en sentrumsnær løype på 21 km som ble beskrevet som både teknisk og fysisk krevende. Den fryktede Birkelundsbakken har skapt hodebry og melkesyre for rytterene så langt i mesterskapet, og kvinnene slapp heller ikke unna den brutale kneika opp fra Paradis.
     
Team Hitec Products-jentene Vita Heine og Thea Thorsen var de to norske representantene på dagens tempo, men var ikke regnet blant forhåndsfavorittene. Favorittstempelet måtte Annemiek van Vleuten innfinne seg i å ha etter en særs imponerende 2017-sesong, hvor seiere i Giro d'Italia og Liége-Bastogne-Liége har vært blant høydepunktene.
    
Det var derimot van Vleutens lagveninne, Anna van der Breggen, som satt den første standarden i mål. Den nederlandske jenta startet på et tidlig startnummer, og over målstreken satt hun en tid som skulle vise seg vanskelig å slå.
  

PALLEN: Anna van der Breggen startet tidlig og ledet rittet lenge, men måtte ta til takke med en sølvmedalje. Katrin Garfoot tok bronsemedaljen Foto: Kristof Ramon
 
En etter en kom rytterne i mål, men ingen klarte å straffe van der Breggens tid, og rittet til den nederlandske jenta så mer og mer ut til å kunne gi henne medalje.
    
Når rittet nærmet seg slutten hadde fortsatt van der Breggen en solid ledelse ned til nærmeste konkurrent, men nå begynte nivået på konkurrentene å heve seg. Forhåndsfavoritten og lagvenninnen Annemiek van Vleuten trillet ut fra startrampen og knivet med passeringene til lagveninnen. Van Vleuten kjørte derimot strålende på siste halvdel av rittet og straffet lagveninnen med tolv sekunder i mål.
 
Forventningene var store til regjerende verdensmester og 42 år gamle Amber Neben fra USA, men den amerikanske veteranen syklet under pari og hadde ingen mulighet til å forsvare tempotittelen fra i fjor. Da også Katrin Garfoot fra Australia måtte melde pass for den nederlandske duoen tet ble det klart at forhåndsfavoritten Annemiek van Vleuten stakk av med verdensmestersmestertittelen.
  

Vita Heine kom i mål til en 31. plass, i overkant av tre minutter bak vinneren, mens Thea Thorsen til slutt ble nummer 39, fire minutter bak van Vleuten.
 
I morgen venter tempo for menn elite, med en omstridt avslutning opp Fløien. 
 
RESULTATER:
 

Plass

Navn

Land

Tid

1.

Annemiek van Vleuten

Nederland

28:50

2.

Anna van der Breggen

Nederland

+0:12

3.

Katrin Garfoot

Australia

+0:19

..

..

..

..

31.

Vita Heine

Norge

+3:05

39.

Thea Thorsen

Norge

+4:01

Publisert 19. september 2017 kl 17.41
Sist oppdatert 19. september 2017 kl 17.41
Relaterte artikler
VM-DEBUT PÅ LANDEVEIEN: Kamilla Aasebø var offensiv i første del av VM-fellesstarten. Hun ble etter hvert kraftig sliten i den tøffe Glasgow-løypa, men forsvarte likevel inn en plassering rundt de 20 beste. FOTO: Knut Andreas Lone
Junior-VM i Glasgow 2023

Solid VM-debut av Kamilla Aasebø

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue