Søren Wæreskjold nr. 4 på 1. etappe i Saudi Tour

Wærenskjold sesongåpnet med fjerdeplass

OPPSUMMERT: Søren Wærenskjold var med helt fremme i spurten på 1. etappe av Saudi Tour, men nådde ikke helt frem. Les mer om det og siste nytt fra sykkelsporten her.

Sist oppdatert: 30. januar 2023 kl 15.38
FJERDEPLASS: Søren Wærenskjold kunne ikke gjøre noe med Dylan Groenwegen på 1. etappe av Saudi Tour. Foto: Cor Vos
FJERDEPLASS: Søren Wærenskjold kunne ikke gjøre noe med Dylan Groenwegen på 1. etappe av Saudi Tour. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

SØREN WÆRENSKJOLD STARTET SESONGEN med å bli nummer fire i spurten på den 1. etappen av Saudi Tour, som går fra mandag til fredag denne uken.

U23-tempoverdensmesteren lå i en god posisjon da spurten gikk, men hadde ikke farten til å hamle opp med de tre aller raskeste på etappen.

Til slutt var det Dylan Groenewegen som tok seieren etter at Jayco-AlUla hadde gjort store deler av jobben i front i avslutningen på etappen.

Marcus Sander Hansen viste frem det norsk-danske lagets trøye fint i brudd gjennom etappen og var den siste gjenværende utbryteren, men den danske 22-åringen ble hentet med 13 kilometer til mål.

Rittet fortsetter tirsdag med en ny relativt flat etappe.

Saudi Tour sendes på Eurosport. Sjekk når i vår oversikt over sykkel på TV!

NEILSON POWLESS tok seieren i søndagens Grand Prix de Marseillaise, hvor Uno-X Pro Cycling også syklet årets første ritt.

Det norske laget var imidlertid uten ryttere i gruppen som til slutt kjempet om seieren og Kristoffer Halvorsen spurtet inn til 24. plass fra hovedfeltet.

Powless lå et ni mann stort brudd da han angrep med 15 kilometer til mål. Angrepet kom i utforkjøringen som ledet inn i den siste bakken og amerikaneren holdt unna for de andre bruddkameratene.

MIGUEL ÁNGEL LÓPEZ tok sammenlagtseieren i Vuelta a San Juan, som ble avsluttet søndag kveld norsk tid.

Colombianeren fikk før årsskiftet sparken i Astana som følge av påståtte koblinger til en kjent dopinglege og har i stedet signert kontrakt i det colombianske kontinentallaget Medellín-EPM.

Sammenlagtseieren sikret 28-åringen på klatreetappen til Alto del Colorado fredag, hvor han tok en klar seieren foran Filippo Ganna (Ineos Grenadiers).

Jonas Iversby Hvideberg (Team DSM) var eneste nordmann til start i rittet. Han ble nummer 41 sammenlagt, over ti minutter bak López.

MATHIEU VAN DER POEL viste at VM-formen er i anmarsj da han vant årets siste verdenscuprunde i cyclocross i Besançon søndag. Det var imidlertid uten Wout van Aert på startstreken. Erkerivalen valgte å stå over rittet og spare seg inn mot helgens VM i Hoogerheide.

I kvinnenes ritt var det Puck Pieterse som vant, men også der stilte ikke den antatt andre storfavoritten i VM, Fem van Empel, til start.

Publisert 30. januar 2023 kl 15.38
Sist oppdatert 30. januar 2023 kl 15.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen