Miguel Ángel López sparket fra Astana

Cavendish aktuell for Uno-X? Dette svarer den norske sykkelsjefen

OPPSUMMERT: Den colombianske stjernen Miguel Ángel López har fått sparken i Astana. López har vært under etterforskning for kobling til en dopinglege. Mer om det og flere andre nyheter her.

Sist oppdatert: 13. desember 2022 kl 15.56
CAVENDISH I GULT OG RØDT? Jens Haugland svarer. Foto: Henrik Alpers
CAVENDISH I GULT OG RØDT? Jens Haugland svarer. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 3 minutter

KUN FÅ ALTERNATIVER GJENSTÅR for Mark Cavendish, dersom han ønsker å konkurrere på øverste nivå i 2023. Etter at Cavendish' antatt nye arbeidsgiver B&B Hotels kollapset, har 37-åringen få lag å fri til.

Lagene på WorldTour-nivå som fremdeles har ledige plasser er AG2R Citroën, Bahrain Victorious, Groupama-FDJ og Intermarché-Circus-Wanty, samt Astana etter at Miguel Ángel López ble sparket.

Disse lagene er garantert plass i ritt som Tour de France. På nivået under (ProTeam) kunne Lotto-Dstny og TotalEnergies vært alternativer, men de har allerede sterke spurtere i sine lag.

TV 2 har spurt sjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, om muligheten for å signere Cavendish, men Haugland vil ikke kommentere om det er aktuelt.

– Det er et enkelt svar på dette: Cavendish er en legendarisk syklist som med stor sannsynlighet vil delta i sommerens Tour de France, men ikke for Uno-X, sier han til kanalen.

MIGUEL ÁNGEL LOPÉZ HAR fått sparken i det kazakhstanske WorldTour-laget Astana. Den 28 år gamle colombianeren har vært involvert i flere kontroverser de siste årene, og brøt kontrakten sin med spanske Movistar etter fjorårssesongen.

Etter å ha vendt tilbake til sin gamle arbeidsgiver Astana, ble han midlertidig suspendert etter at spansk politi hadde startet etterforskning mot ham som en del av sak rundt en kjent dopinglege.

Nå har López fått sparken for koblingen til nettopp denne legen, Marcos Maynar, som tidligere har vært tilknyttet dopingsaker som har inkludert både anabole steroider og EPO.

I en pressemelding mandag skriver Astana at de har mottatt nye opplysninger som sannsynliggjør linken mellom López og Maynar, og har følgelig valgt å sparke ham fra laget.

«Derfor har laget ingen annen mulighet enn å oppheve kontrakten mellom laget og rytteren med øyeblikkelig virkning. Det er grunnet brudd på interne regler i laget», skriver de.

López selv benekter anklagene og skriver på sin Twitter-konto at han «aldri har testet positivt» og laget har sparket ham uten grunn.

MATHIEU VAN DER POEL straffes ikke for hotellbråket under VM i Australia. Nederlenderen var anklaget for vold mot to jenter på 14 og 15 år, etter at de gjentatte ganger skal ha banket på hotellrommet hans natten foran VM-fellesstarten.

Sykkelstjernen ble straffet med to bøter, totalt i overkant av 10 000 norske kroner, men anket saken og tirsdag fikk han medhold.

VETERANEN MARTA BASTIANELLI har bestemt seg for å legge opp. Der skjer etter Giro Rosa i 2023. Rittet går vanligvis i juli.

35-åringen ble verdensmester på landeveien i Stuttgart i 2007 og vant Flandern rundt i 2019. Foran hennes siste sesong som profesjonell står hun med 42 seire i karrieren.

AUDREY CORDON-RAGOT har funnet seg nytt lag etter at hun var en av rytterne som sto uten noe lag for 2023 da B&B Hotels kollapset.

Den franske rytteren ble nasjonal mester både på tempo og landevei i 2022 og skal neste år sykle for det nyoppstartede Zaaf.

Cordon-Ragot hadde en krevende avslutning på årets sesong da hun fikk slag foran VM i Australia i september, men er tilbake i full trening igjen nå

Publisert 13. desember 2022 kl 14.28
Sist oppdatert 13. desember 2022 kl 15.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen