Jasper Philipsen sikret seg Tour de France-hat trick i spurten

Philipsen utilnærmelig i Bordeaux

Heller ikke fredag lyktes det for Alexander Kristoff. Dag Otto Lauritzen mener Uno-X bør gjøre endringer.

Sist oppdatert 7. juli 2023 kl 17.14
TRE PÅ RAPPEN: Jasper Philipsen har hatt en helt rå start på årets Tour de France. FOTO: Cor Vos
TRE PÅ RAPPEN: Jasper Philipsen har hatt en helt rå start på årets Tour de France. FOTO: Cor Vos

(VG): Det var knyttet spenning til hvem i Uno-X som skulle få spurte om seieren på fredagens etappe. Igjen valgte det norske laget å satse på Alexander Kristoff (36).

Den norske veteranen havnet til slutt på niendeplass da Jasper Philipsen (Alpecin–Deceuninck) tok sin tredje etappeseier i årets Tour de France.

36-åringen ble sperret inne i spurten.

– Vi får aldri helt fri bane. Får vi det, tror jeg vi kan gjøre det jækla bra, sier Kristoff til TV 2.

– Det var et hederlig forsøk. I morgen tror jeg kanskje vi skal prøve å bytte om rollene. Søren eller Rasmus, det kan gå for han og. Spare dem litt, så de får en fri rolle i den slake motbakken, sier veteranen videre.

Wærenskjolds tur?

Allerede etter tirsdagens etappe begynte diskusjonene om hvem som Uno-X burde satse på som spurter. Da vartet Søren Wærenskjold (23) opp med et strålende opptrekk for Kristoff, men 36-åringen endte likevel «bare» opp på en 7. plass.

Underveis på den syvende etappen la TV 2s eksperter press på Kristoff.

– Hvis det ikke fungerer i dag, må de la den unge prøve, sa TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen, med henvisning til Wærenskjold.

Tidlig angrep

Det ble angrepet tidlig på den syvende etappen, der fire ryttere kom seg i brudd. Blant dem var Uno-X-rytter Jonas Abrahamsen, men nordmannen valgte i likhet med to andre ryttere å slippe seg tilbake til hovedfeltet. Dermed endte Simon Guglielmi (Arkea-Samsic) opp i et solobrudd.

På et tidspunkt hadde franskmannen en luke på syv minutter til feltet på det som er årets flateste etappe i Tour de France.

FORANDRING FRYDER? Alexander Kristoff åpner opp for å gi Rasmus Tiller eller Søren Wærenskjold muligheten lørdag. FOTO: Cor Vos
FORANDRING FRYDER? Alexander Kristoff åpner opp for å gi Rasmus Tiller eller Søren Wærenskjold muligheten lørdag. FOTO: Cor Vos

Med cirka 70 kilometer igjen var forspranget nesten spist opp. Da benyttet Pierre Latour (TotalEnergies) og Nans Peters (AG2R-Citroën) muligheten til å stikke fra feltet og danne et tremannsbrudd sammen med Guglielmi. Med under fire kilometer igjen ble bruddet hentet inn.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen.

Vurderte spurtbytte

Uno-X holdt åpent for å bytte spurter underveis i etappen, men sto ved Kristoff.

– Vi har diskutert høyt og lavt, til høyre og venstre, i noen dager. I utgangspunktet er det Kristoff (som Uno-X satser på), sa sportsdirektør Stig Kristiansen til TV 2.

Uno-X lå fint an da det gjensto rundt tusen meter, men så ble Kristoff sperret inne. Dermed sto det mellom Philipsen og Mark Cavendish, og igjen var det førstnevnte som trakk det lengste strået – akkurat som på den tredje og fjerde etappen.

Lørdagens etappe er den 200,7 kilometer lange strekningen fra Libourne til Limoges. Igjen er det gode sjanser for at det blir massespurt.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 7. juli 2023 kl 16.58
Sist oppdatert 7. juli 2023 kl 17.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen