Alexander Kristoff nummer syv, Søren Wærenskjold veltet

Ga Kristoff drømmeopptrekk, så dundret Wærenskjold i bakken

Jasper Philipsen (25) fulgte opp mandagens etappeseier med nok en triumf i Tour de France, mens Søren Wærenskjold veltet etter å ha dratt frem Alexander Kristoff

Sist oppdatert 4. juli 2023 kl 17.56
I BAKKEN: Søren Wærenskjold velter på oppløpet på den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Cor Vos
I BAKKEN: Søren Wærenskjold velter på oppløpet på den fjerde etappen av Tour de France. Foto: Cor Vos

NOGARO (VG): På de to siste kilometerne i den nervepirrende massespurten på motorsportbanen Paul Armagnoc havnet flere ryttere i bakken – blant annet Uno-X’ Søren Wærenskjold.

Det så lenge lyst ut for det norske laget etter Wærenskjolds sterke opptrekk for Alexander Kristoff, men til slutt raknet det for sistnevnte.

– Søren går litt tidlig. Men når han sitter med beina han gjør, så holder han helt til Kristoff skal åpne spurten sin. Den gavepakken han får, den må de ta vare på, for den vokser ikke på trær. Jeg synes det er riktig at de smeller til, er dommen til TV 2-ekspert Thor Hushovd.

– Jeg skulle gjerne sett med de beina til Wærenskjold at det var han som spurtet i dag, fortsetter mannen som tok ti individuelle etappeseire i Tour de France.

OPPTREKKER: Søren Wærenskjold er mannen som skal lede Alexander Kristoff inn på oppløpene i Tour de France. Foto: Knut Andreas Lone
Les også

– Hushovd sier at du bør utnytte et sånt opptrekk. Var det ikke helt optimalt, Alexander Kristoff?

– Ikke for min del. Dagens spurter går såpass fort at når du sitter i annenposisjon så koster det ganske mye. For min del ble det litt for fremskutt med tanke på dagens spurter. Hadde farten vært tre-fire kilometer lavere, så hadde det nok vært ganske optimalt. Dagens spurter går såpass raskt at du ikke klarer å være lenge i front, sier Kristoff til VG.

PHILIPSEN IGJEN: Jasper Philpsen vant, så vidt foran Caleb Ewan. Foto: Cor Vos
PHILIPSEN IGJEN: Jasper Philpsen vant, så vidt foran Caleb Ewan. Foto: Cor Vos

– Mener du fortsatt at det var riktig at du spurtet i dag, eller burde det vært Wærenskjold?

– Jeg følte meg ganske bra. Vi sitter godt posisjonert og jeg har egentlig gode bein. Men igjen, det koster mye når vi kommer så tidlig i front, svarer spurteren som har fire etappeseire i Tour de France.

Sportsdirektør Gabriel Rasch brukte ordet «verdensklasse» om opptrekket til Wærenskjold tirsdag kveld.

– Når du bruker et sånt ord: Er det ikke da litt skuffende med en 7. plass?

– Det er ikke skuffende sånn sett. Alexander starter kanskje litt sent, men det er han som spurter og ikke jeg. Da er de andre litt raskere og kommer forbi, sier Rasch til VG.

– Om man skal være etterpåklok: Burde dere latt Søren spurte i stedet?

– For at jeg skal være etterpåklok, så skal se videoen nøye og analysere det. Det blir for dumt å kommentere det uten at jeg har sett det skikkelig.

VELTET: Søren Wærenskjold fikk smake på asfalten på oppløpet på Paul Armagnoc. Foto: Cor os
VELTET: Søren Wærenskjold fikk smake på asfalten på oppløpet på Paul Armagnoc. Foto: Cor os

Belgiske Jasper Philipsen fulgte opp mandagens etappeseier med nok en triumf, og vant igjen foran Caleb Ewan og Phil Bauhaus. Kristoff endte på 7.-plass.

Wærenskjold forteller at det har gått bra etter fallet på oppløpet.

– Det går bra. Kallenavnet mitt har blitt «Flodhesten fra Mandal», så jeg tåler en trøkk, sier Wærenskjold.

– Vi var litt langt bak. Jeg visste jeg måtte få ham (Kristoff) frem. Jeg klarte det, men det er synd at det ikke gikk.

KAMERATER: Torstein Træen og Jonas Abrahamsen har kjent hverandre lenge. Nå blomstrer begge to, men her, i Tour Colombia 2.1, tok karrierene to forskjellige retninger. Foto: @munerix / Uno-X Pro Cycling
Les også

Han får spørsmålet om det var han selv som burde ha spurtet på oppløpet.

– Jeg vet da faen. Jeg vet ikke. Jeg var rimelig sliten, så det er sikkert derfor jeg klarte å tryne også. Det er en idiotisk feil. Nå må jeg må inn å lappe meg sammen, sier han.

Belgiske Jasper Philipsen var best på årets første massespurt inn til Bayonne på mandagens etappe. Uno-X’ Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold måtte nøye seg med 14.- og 15.-plass, og like etter målgang førstnevnte kalt «idiot».

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett, og du kan lese intervju med Alexander Kristoff, Jonas Abrahamsen og Torstein Træen.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 4. juli 2023 kl 17.55
Sist oppdatert 4. juli 2023 kl 17.56
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen