Jordi Meeus overrasket alle på Champs-Élysées

Spurtsjokk på siste dag av Tour de France

Det ble ikke den femte etappeseieren til Jasper Philipsen i årets Tour de France. I stedet kunne hans landsmann Jordi Meeus juble.

Sist oppdatert: 23. juli 2023 kl 19.44
SUPERSPURT: Jordi Meeus slo Jasper Philipsen i Paris. FOTO: Cor Vos
SUPERSPURT: Jordi Meeus slo Jasper Philipsen i Paris. FOTO: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

(VG): Som forventet ble det massespurt på den siste etappen av årets Tour de France. Det ble avgjort på målfoto og Jordi Meeus var akkurat først over målstreken. Uno-X hadde både Alexander Kristoff og Søren Wærenskjold med i spurten, men begge nordmennene var sjanseløse da det ble avgjort.

Wærenskjold ble til slutt nummer åtte.

– Det ble litt knuffing i siste sving, så jeg mistet litt momentum, men jeg var ikke god nok til å spurte mot de beste uansett, sier nordmannen til TV 2 rett etter spurten.

Han forteller at han stivnet på vei inn på oppløpet.

– De var veldig sterke. Etter tre uker kjenner jeg at beina trenger litt hvile. Det er min første Tour de France, så jeg har noen flere igjen å prøve på.

Pogacar showet

Da rytterne ankom Paris med drøye seks mil igjen av rittet var det flere som prøvde å gå på et lite brudd. En av dem var Tadej Pogacar og med snaue 50 kilometer igjen ble han en del av et lite brudd som opparbeidet seg en liten luke.

– Jeg hadde håpet han skulle gjøre det på den siste runden. Nå gjør han (Pogacar) det mest for showets del, sa TV 2s sykkelekspert Thor Hushovd da sloveneren gikk i brudd.

Pogacar fikk aldri mer enn 20 sekunders forsprang, og ble til slutt hentet igjen. De andre bruddene som gikk fikk heller aldri mer enn 20 sekunder forsprang.

FARTSMASKIN: Dette er sykkelen som Søren Wærenskjold skal i aksjon med på tempoen i Tour de France. Alle foto: Knut Andreas Lone
Les også

Leadout fra Kristoff

Uno-X hadde bestemt seg før den legendariske etappen at de skulle kjøre for Søren Wærenskjold istedenfor Alexander Kristoff. Det bekreftet laget til TV 2 før start.

– Søren har vært fresh de siste dagene. Han er litt mer fresh enn Alex, og det er et oppløp som passer ham perfekt, sier sportsdirektør Gabriel Rasch til kanalen.

Wærenskjold og Kristoff hadde snakket om dette selv før avgjørelsen ble tatt, i følge Kurt Asle Arvesen, den andre sportsdirektøren i Uno-X.

– Det var utrolig fint. Alex skal prøve å bruke all erfaringen han har. Han har gjort det før, og han har flere topplasseringer og én seier. Når vi har brukt opp alle andre, er Alex sistemannen til Søren, sier Arvesen.

Landevei har avtale om stoffutveksling med VG. Under Tour de France vil du finne nyhetssaker fra VG på Landevei, samtidig som vi også lager våre egne saker. Vi har dekket Uno-X og oppkjøringen til Tour de France tett. Underveis har vi intervjuet internasjonale eksperter om Uno-X' prestasjoner i Touren og vi deler de beste Tourmanager-tipsene.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 23. juli 2023 kl 19.01
Sist oppdatert 23. juli 2023 kl 19.44
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen