Disse rytterne sykler Tour de France for Uno-X Pro Cycling

Laget klart: Disse sykler Tour de France for Uno-X

Tirsdag formiddag ble rytterne som skal sykle årets Tour de France for Uno-X presentert, med seks nordmenn i troppen.

Sist oppdatert: 20. juni 2023 kl 13.07
KLAR FOR TOUREN: Jonas Abrahamsen, Rasmus Tiller og Alexander Kristoff er blant rytterne som skal til Tour de France for Uno-X. Foto: Harry Talbot / Uno-X Pro Cycling
KLAR FOR TOUREN: Jonas Abrahamsen, Rasmus Tiller og Alexander Kristoff er blant rytterne som skal til Tour de France for Uno-X. Foto: Harry Talbot / Uno-X Pro Cycling
Lesetid: 4 minutter

ENSJØ: Som det første norske herrelaget skal Uno-X Pro Cycling sykle sommerens Tour de France, og det har vært stor spenning rundt hvem som får plass i lagets åttemannstropp.

Tirsdag formiddag kom fasiten, på en pressekonferanse fra bedriftens hovedkontor i Oslo.

Lagets åtte utvalgte er:

  • Alexander Kristoff (35)

  • Søren Wærenskjold (23)

  • Tobias Halland Johannessen (23)

  • Rasmus Tiller (26)

  • Torstein Træen (27)

  • Jonas Gregaard (26)

  • Anthon Charmig (25)

  • Jonas Abrahamsen (27)

– Vi ville velge det beste laget vi har, og vi ville gi dem mulighet til å være på sitt beste. Vi startet planleggingen tidlig, med å planlegge høydeleire og rittprogrammer, men det har ikke vært lett. Vi har mange gode ryttere og det er mange som har fortjent en plass, men til slutt tror jeg vi har valgt de beste åtte rytterne vi kunne ha på starten i Bilbao, forteller sportsdirektør Gabriel Rasch.

Årets Tour de France starter den 1. juli i Bilbao i Baskerland, hvor de tre første etappene av årets utgave går.

LES MER: Uno-X-lederne forteller om intense og vanskelige diskusjoner mandag (+)

KAPTEIN: Alexander Kristoff blir lagets leder i Tour de France. Foto: Szymon Gruchalski / Uno-X Pro Cycling
KAPTEIN: Alexander Kristoff blir lagets leder i Tour de France. Foto: Szymon Gruchalski / Uno-X Pro Cycling

Overbeviste lagledelsen i siste time

Uno-X har operert med en større bruttotropp (liste av aktuelle ryttere) i lenger tid, før listen har krympet inn de siste ukene.

– Målsetningen om en etappeseier i rittet påvirker også laguttaket vårt, sier Rasch.

Etter en viktig formtest i Critérium du Dauphiné, sto både Anders Halland Johannessen og Martin Urianstad Bugge som høyaktuelle til en plass i laget.

Samtidig har også Erik Nordsæter Resell kjørt svært sterkt denne våren, og trønderen var i utgangspunktet inne i laget som skulle til Touren.

Inn i helgen som gikk var dette lagledelsens utgangspunkt, slik Landevei skrev mandag.

Men i løpet av helgen endret dette seg, og etter møter og diskusjoner mandag, landet laget på å endre dette.

– Vi må være modige nok til å velge rytterne vi mener er i best form akkurat nå, og det har vært vanskelig med de siste rytterne, fordi form betyr noe, forteller Uno-X-sjef Jens Haugland på pressekonferansen.

For i Baloise Belgium Tour kjørte Jonas Abrahamsen forrykende. 27-åringen fra Skien var ikke regnet som en rytter som var veldig aktuell til Touren.

PSST! Les om Torstein Træens lange vei mot toppen av Tour de France (+)

TIL TOUREN: Jonas Abrahamsen overbeviste ledelsen. Foto: Anouk Flesch / Uno-X Pro Cycling
TIL TOUREN: Jonas Abrahamsen overbeviste ledelsen. Foto: Anouk Flesch / Uno-X Pro Cycling

Abrahamsen fikk en heftig start på sesongen, med skrekkvelt på trening i Alicante, men har den siste tiden hatt et voldsom oppsving i formen.

På den fjerde etappen i rittet syklet han svært imponerende og etter å ha hjulpet Søren Wærenskjold til fjerdeplass på en meget kupert etappe, kjørte han selv inn til niendeplass.

Dermed landet Uno-X på i gi ham sjansen i stedet for Resell.

I tillegg valgte også laget å ta med danske Anthon Charmig i laget, mens Anders H. Johannessen, Erik Nordsæter Resell og Martin Urianstad Bugge står som reserver, dersom skader eller sykdom skulle dukke opp.

– Vet jeg har noen sjanser

Veteranen Alexander Kristoff er til start i Tour de France for tiende gang i karrieren, og 35-åringen fra Stavanger blir lagets kaptein.

Kristoff har vunnet fire etapper i Tour de France tidligere, og Uno-X' mål er å gå for en etappeseier i årets utgave.

– Sjansene våre ligger i spurt og brudd, forteller Gabriel Rasch.

Kristoff forteller at laget skal jobbe hver dag for å klare den målsetningen.

– Jeg vet jeg har noen sjanser, og jeg tror jeg også har hjelpen rundt meg til å klare det. Jeg tror ikke det blir så stor forskjell fra tidligere, men det er nytt å være rundt norske og danske ryttere. Kanskje mer som en familie, for vi snakker samme språk, og det vil gjøre det spesielt, forteller Kristoff.

Lagets sjef, Jens Haugland, var i ekstase over å kunne presentere det historiske laget.

– Det er et ekstraordinært øyeblikk for oss. Etter telefonen fra Christian Prudhomme (Tour de France-sjef, red.anm) den 1. januar, hvor han spurte oss om vi var klare, kan jeg i dag si at vi er klare. Vi ble valgt fordi vi har sportslige kvaliteter i laget og vi har en klar identitet.

I tillegg vil laget forsøke å holde Tobias Halland Johannessen oppe i sammendraget, og 23-åringen fra Drøbak vil også kunne prøve å gå for etappeseire.

– Jeg tror ikke vi vil tape tid med vilje de første dagene. Det er en ny erfaring med Touren, og alle WorldTour-lagene er der med kapteinene sine i toppform. Vi kommer til å se etter muligheter for etapper, men jeg kommer ikke til å tape tid i starten, sier Halland Johannessen.

Publisert 20. juni 2023 kl 09.23
Sist oppdatert 20. juni 2023 kl 13.07
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen