BODØ: Starten har akkurat gått for kvinner elite under NM i Bodø. Kvinnene skal kjøre ti runder á 11,8 kilometer, slik at den totale distansen blir 118 kilometer.
 
Team Hitec Products må finne seg i å ha favorittstempelet før dagens ritt, og det skal bli vanskelig for konkurrentene å frarøve det norskregistrerte kontinentallaget seieren.
 
I en relativt lettkjørt løype er det fredagens norgesmester i gateritt, Miriam Bjørnsrud, som ansees som den store favoritten.
 
- Vi ønsker å få Hitec-ryttere i brudd, og forhåpentligvis får vi ryttere på første, andre, tredje, fjerde, femte og sjetteplass, sier Miriam Bjørnsrud før start med et glimt i øyet.
  
For å lage hodebry for profflaget må amatørene slå seg sammen. Jentene fra Hasle-Løren har reist helt fra Oslo, og har følgende slagplan før rittet.
 
- Det er viktig at vi prøver å samarbeide med de andre lagene for å se om vi kan gjøre noe med Hitec. De har litt overtaket, ettersom de er sterke og mange på start. Det er mitt første NM, så kommer jeg topp ti så er jeg fornøyd, avslutter Kristin Bærland fra Oslo-klubben.

Saken oppdateres.