– Vi kunne knapt ønsket oss en bedre start på sesongen enn dette, sier  sportsdirektør Arne Aareskjold ved premieseremonien. Stinne av trening men motivert av treningskamerat og lageier Kristoffs ferske prestasjoner i Qatar forsynte gutta seg grovt av premiebordet i første forsøk i den franske rittserien Plages Vendeennes. 

Oscar Landa vant og Håvard Blikra ble nr. 3. Oscar har dermed både ledertrøye og ungdomstrøya. Krister Hagen vant spurttrøya og kombitrøya.

SATTE TEMPO

Allerede etter 50 km ble feltet sprengt av det norske laget som fulgte nøyaktig den planen som var lagt på forhånd.

De dro i en mil før feltet sprakk opp, og fikk med seg åtte mann blandt de ca. 40 rytterne som kom seg med i frontfeltet.

– Det er sånne løp jeg liker å kan, sier Oscar som trives i flatt og vindfult terreng .

– Jeg hadde en god følelse på forhånd. Med tre mil igjen var det mye støting og med syv km til mål var vi åtte stykker og ca. 1,30 min ned til resten. Så blir vi seks mann ved tre km og til slutt med to km klinka jeg till med en Vandee rytter på hjulet som ikke ville dra men likevel ikke kom forbi, fortsetter Oscar.

Laget hadde en tung start på sesongen i fjor, men etter et råsterkt NM har det meste gått riktig vei.

– Selv om det ikke akkurat er VM vi kjører er det viktig for meg å få noen bekreftelser etter å ha vært uten internasjonale seiere i  to år. Nå blir det å jage flere nye seiere og forsvare den gule ledertrøya, sier Team Coop-rytteren.