Hjem
 / COOP-ØSTERHUS TIL PORTUGAL

COOP-ØSTERHUS TIL PORTUGAL

Kupert terreng venter laget fra Jæren.

Sist oppdatert 10. mars 2016 kl 18.50
VANT TIL VARMEN: Coop-Østerhus har lagt ned mange treningstimer i Spania gjennom vinteren. Foto: Coop-Østerhus.
VANT TIL VARMEN: Coop-Østerhus har lagt ned mange treningstimer i Spania gjennom vinteren. Foto: Coop-Østerhus.

Til helgen stiller Team Coop-ØsterHus til start i sesongens første etapperitt i Portugal. Uken etter venter enda et portugisisk etapperitt.

Etter sesongåpningen på mer eller mindre flate veier i Nederland og Frankrike venter det mer kupert terreng i Portugal, hvor Team Coop-ØsterHus kjører GP Liberty Seguros 12.-13. mars og Volta ao Alentejo 16.-20. mars.

- Det kommer til å gå litt mer opp og ned, så vi får se om de sprekeste spurterne greier å bite seg med. Løypene i Portugal gir oss litt flere strenger å spille på, og særlig i neste uke, hvor det er to etappeavslutninger med stigning opp til mål, vil vi se litt andre ryttertyper enn forrige helg, forteller sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen, som dessverre må se bort fra et par mann.

- Vi blir et redusert lag til start i begge disse løpene da Even Rege er på vei tilbake fra en kneskade. I tillegg står Øivind Lukkedal over det første løpet på grunn av problemer med magen fra sist helg, mens Håvard Blikra skal i bryllup.

Sportsdirektøren til Team Coop er imidlertid fornøyd med den fysiske formen som rytterne har vist på treningssamlingene og i de første rittene i helgen. Særlig Håvard Blikra har gjort seg positivt bemerket med en flott 7.plass etter en lang dag i brudd i Grand Prix de la Ville de Lillers.

- Håvard var også godt kjørende i Portugal i fjor, men jeg regner også med at ryttere som August Jensen, Ole André Austevoll, Andreas Sandnes Olsen og andre vil vise seg fram i dette terrenget. Med fler og fler løpskilometer i beina vil vi forhåpentligvis være i stand til å kjempe om flere topplasseringer, sier Benjaminsen.

Lagoppstillingen til GP Liberty Seguros blir Ole André Austevoll, Magnus Børresen, Krister Hagen, August Jensen, Oscar Landa og Andreas Sandnes Olsen. I Volta ao Alentejo stiller i tillegg også Håvard Blikra og Øivind Lukkedal.

Publisert 10. mars 2016 kl 18.50
Sist oppdatert 10. mars 2016 kl 18.50
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue