COOP-ØSTERHUS BEST I BERGEN

Mens Team Joker stakk av med sammenlagtseieren i NorgesCupen.

Sist oppdatert: 14. september 2015 kl 11.26
STERK LAGKJØRING: Coop-Østerhus var aktive hele veien og fikk betalt, her fra årets NM på Lillehammer. Foto: Henrik Alpers
STERK LAGKJØRING: Coop-Østerhus var aktive hele veien og fikk betalt, her fra årets NM på Lillehammer. Foto: Henrik Alpers
Lesetid: 2 minutter

I dag gikk årets siste NorgesCup-ritt av stabelen i Åsane rett utenfor Bergen. Menn Senior kjørte 14 runder i den kuperte løypen, og høy fart fra start gjorde at mange ryttere fikk en tidligere dusj en planlagt.

Blant dem var ikke trekløveret fra Coop-Østerhus, Håvard Blikra, Krister Hagen og Fredrik Strand Galta, samt Even Rege fra Team Fixit.no. Kvartetten stakk nemlig avgårde allerede på den sjette runden, og så seg aldri tilbake.

Først over målstreken var 23-årige Blikra, med Rege, Galta og Hagen på de neste plassene.

-          Vi hadde på forhånd bestemt oss for å være aktive og var med i omtrent samtlige brudd som gikk i første halvdel av rittet. sier Blikra til Landevei.no

-          Litt før halvveis kom jeg, Galta, Hagen og Rege avgårde og vi samarbeidet veldig bra. Etter hvert forstod vi at det skulle holde helt inn og at vi skulle gjøre opp om seieren. Selv om det var jeg som var først over målstreken var dette en skikkelig lagseier og vi er meget fornøyde. 

I sammendraget kom imidlertid de blåkledde fra Jæren til kort. Etter å ha vunnet både Gylne Gutuer og NC Eidsvoll var det nemlig Anders Skaarseth som kunne reise hjem med gul trøye. Lillehamringen endte opp med 1541 poeng, hvilket var 41 poeng mer en nummer to, Audun Brekke Fløtten fra Team Ringeriks-Kraft. På tredjeplass fulgte Fløttens lagkamerat Petter Theodorsen med sine 1394 poeng.

Blant senior-kvinnene var Vita Heine fra Hitec den sterkeste, med Ingrid Lorvik (CK Victoria) og Stine Borgli (Bryne CK) på de neste plassene. Med andreplassen forsvarte Lorvik sin sammenlagtledelse og hun kunne dermed ta med seg den gule trøyen hjem til Trondheim. I totalen fulgte Heine og Cecilie Gotaas Johnsen på de neste plassene. 

I M-Junior kopierte Håkon Lunder Aalrust seieren fra forrige NC-runde da han var raskest i nimannsgruppen som spurtet om seieren. Ringeriks-rytter Daniel Ekløf og TVK-rytter Anton Tunset utgjorde resten av pallen. Lars Saugstad ble bare nummer 12, men forsvarte likevel sin gule ledertrøye, med Aalrust og Ekløf på de neste plassene. 

Blant juniorjentene fikk vi faktisk det eneste trøyebyttet i den siste norgescuprunden. Helene Holte fra Grenland SK måtte nemlig gi slipp på trøya til Thea Christine Matter fra Eidsvoll SK, da sistnevnte ble nummer to, mens Holte ble nummer tre. Best av jentene var imidlertid supertalentet Susanne Andersen som vant med over minuttet.  

Komplette resultater fra samtlige klasser her

Publisert 14. september 2015 kl 11.26
Sist oppdatert 14. september 2015 kl 11.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen