Søndagens belgiske klassiker, Gent-Wevelgem, går uten hverken Trek-Segafredo eller Bora-hansgrohe til start.

Lørdag kveld ble det kjent at Trek-Segafredo har hatt to positive koronatester i sitt lag.

Annonse

– Et lagmedlem testet positivt for koronaviruset fredag 26. mars. De ble da satt i isolasjon med resten av lagmedlemmene som hadde vært i nærkontakt med dem. Hele laget tok en ekstra PCR-test, som ga ytterligere en positiv test fra de isolerte lagmedlemmene, skriver det amerikanske laget i en pressemelding.

Dermed får ikke regjerende vinner, danske Mads Pedersen, mulighet til å forsvare seieren sin.

Ei heller får den formsterke Jasper Stuyven muligheten til å kjempe om en ny stor triumf. Belgieren gikk nylig helt til topps i Milano-Sanremo.

– Jeg er utrolig skuffet over å ikke starte i morgen, skriver han på sin Twitter-konto.

Trek-Segafredos damelag er ikke rammet av de positive testene, da de har vært adskilt fra herrene, og vil derfor starte kvinnenes utgave av Gent-Wevelgem søndag formiddag.

Startnekt for Bora

I fredagens E3 Saxo Bank Classic fikk ikke Bora-hansgrohe sykle.

Foran brosteinsklassikeren testet britiske Matthew Wells positivt for koronaviruset, og laget måtte derfor trekke seg fra rittet.

Peter Sagan forbereder seg til Flandern rundt og Paris-Roubaix i Katalonia rundt, mens lagkameratene i Belgia nå går glipp av nok et viktig oppkjøringsritt.

Arrangør Flanders Classics har gitt det tyske laget startnekt i Gent-Wevelgem.

– Du har det faktumet at det er 17 personer fra Bora som er identifisert som nærkontakter. Når de er i karantene er det ikke mye vi kan gjøre. I går samlet vi inn informasjon om situasjonen. I morges var det ikke noe annet alternativ for oss enn å si at de ikke får starte, sier administrerende direktør Thomas Van Den Spiegel foran rittet.

Mange norske til start

I herrenes utgave av Gent-Wevelgem har vi Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates), Edvald Boasson-Hagen (Total Direct Energie) og Amund Grøndahl Jansen (Team BikeExchange) til start.

Rittet kan du følge på Eurosport Player/Discovery+ fra klokken 14.20. Forventet målgang er rundt klokken 16.00.

I kvinnenes utgave er det syv norske ryttere til start. Team Coop-Hitec Products har fire ryttere med i rittet: Amalie Lutro, Martine Gjøs, Ingvild Gåskjenn og Ann Helen Olsen.

I tillegg stiller Emilie Moberg (Drops-Le Col), Susanne Andersen (Team DSM) og Stine Borgli (FDJ).

Rittet kan du følge på Eurosport Player/Discovery+ fra klokken 16.45. Forventet målgang er rundt klokken 18.25.