Odd Christian Eiking til EF Education

Etter to år i Intermarché-Wanty-Gobert, skal Odd Christian Eiking nå sykle for EF Education-Nippo.

Sist oppdatert: 9. september 2021 kl 09.53
ROLLEBYTTE: Odd Christian Eiking signerer nå for EF Education-Nippo, et lag der rytterne tradisjonelt sett har frie roller. Foto: Cor Vos.
ROLLEBYTTE: Odd Christian Eiking signerer nå for EF Education-Nippo, et lag der rytterne tradisjonelt sett har frie roller. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Odd Christian Eiking forlater Intermarché-Wanty-Gobert fra nyttår, laget han har vært i de siste to sesongene.

Mange hadde kanskje håpet vi skulle få en norsk trio i det belgiske laget.

Tidligere i år ble det klart at Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm signerte for profflaget, etter at de har fått inn frisk kapital for å ta et nytt nivå i World Touren. Slik blir det altså ikke, Eiking har valgt å signere for Kristoffer Halvorsens tidligere lag, EF Education-Nippo.

Dialogen mellom EF og Eiking har vært i gang over en lengre periode, en stund før han kjørte seg inn i rød trøye i Vuelta a Espana.

– Den røde trøya er noe jeg aldri så for meg. Jeg håpet kanskje på en etappeseier, men at jeg i stedet hadde trøya i så lang tid var bare utrolig. Det har forandret meg som rytter, og jeg vil fortsette den gode trenden jeg er inne i nå, sier Eiking på lagets hjemmeside.

– Jeg trenger å være i et lag der jeg kan vokse og utvikle meg, og EF ser bra ut til det formålet. Det virker som en bra gjeng og jeg gleder meg til å være en del av laget, sier han.

Eiking endte til slutt som nummer 11 i Vueltaen, etter å ha båret ledertrøyen i over en uke. En uheldig velt på verst tenkelige tidspunkt sendte ham lenger ned på resultatlisten enn forespeilet, og mange spekulerer i at han kunne endte blant de seks beste om uhellet ikke hadde vært ute.

Dette blir bare rene spekulasjoner, men det som er klart er at Eikings markedsverdi var høy allerede før den skjøt i været i Vueltaen. Andreplassen i Arctic Race of Norway og 7. plassen i Clasica San Sebastian er resultater som flere har lagt merke til.

Lagets eksentriske manager, Jonathan Vaughters, er helt sikker på han har tatt riktig beslutning:

– Jeg har fulgt ham hele sesongen. Han overbeviste i San Sebastian og vant nesten Arctic Race of Norway før han dro til Vueltaen og leverte bra i ledertrøyen. Jeg snakket med agenten hans i hele perioden, og da vi fikk muligheten til å signere ham nølte vi ikke et sekund, sier han.

Publisert 9. september 2021 kl 09.53
Sist oppdatert 9. september 2021 kl 09.53
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen