Lillehammer CK starter kontinentallag

Nå kan det bli tre norske kontinentallag

Lillehammer CK har bestemt seg for å søke om lisens som kontinentallag.

Sist oppdatert 29. november 2023 kl 14.00
VIL TA NYTT STEG: Talentfabrikken Lillehammer CK vil opp på UCI-nivå. Foto: Knut Andreas Lone
VIL TA NYTT STEG: Talentfabrikken Lillehammer CK vil opp på UCI-nivå. Foto: Knut Andreas Lone

– Vi ser at vi er en klubb som må jobbe annerledes for å kunne gi våre eliteryttere på landevei et godt sportslig tilbud.

Det sier styreleder i Lillehammer Cykleklubb, Eirik Haagensen.

Lillehammer CK har vært et av de sterkeste klubblagene i en årrekke, og har vært med på å fostre talenter som Edvald Boasson-Hagen, Tobias Foss, Johannes Staune-Mittet og Jørgen Nordhagen, for å nevne noen.

En lisens som UCI kontinentallag vil gi laget mulighet til å søke om deltakelse i de norske proffrittene Tour of Norway og Arctic Race of Norway, samt andre internasjonale ritt med UCI-status.

– Når vi nå har et engasjert og kompetent støtteapparat som ønsker å ta steget opp på conti, og rytterne er samstemte om at de ønsker å gjøre det som trengs, var tiden moden for å sende søknaden, sier Haagensen.

NY SJEF: Stian Remme tar over tøylene etter Sverre Dyngeland Vik i Team Coop-Repsol. Foto: Jarle Fredagsvik
Les også

I laget er det Martin Olsen som skal være sportsdirektør, med Even Røed som assisterende sportsdirektør.

Olsen har lang fartstid i norsk sykkelsport og syklet i sin tid for Joker-laget og har også tidligere jobbet for Dare Bikes i Norge. De siste årene har Olsen jobbet med Lillehammer CK og som trener på NTG Lillehammer.

Even Røed har vært trener for både nevnte Staune-Mittet og Nordhagen de siste årene.

– Som elev ved NTG Lillehammer og med to år som junior i klubben vil et UCI-lag fra LCK muliggjøre matching på et profesjonelt nivå. Det er avgjørende for at jeg kan utvikle meg videre mot målene mine som syklist, sier Kasper Haugland – som har vært blant de beste juniorrytterne i Norge de siste årene.

HER STEG INTERESSEN: Seks etapper i rødt og til slutt en 11.-plass i sammendraget gjorde Odd Christian Eiking brennhet på overgangsmarkedet. Foto: Cor Vos
Les også

Fra to til tre

Norges Cykleforbund (NCF) har godkjent søknaden, som nå skal sendes videre til Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Kontinentalnivå er det tredje øverste nivået i sykkelsporten, og fra før har vi to lag på dette nivået i Norge: Uno-X Development Team og Team Coop-Repsol.

Profflaget Uno-X er på nest øverste nivå, ProTeam, mens det øverste nivået er WorldTour (WorldTeam).

Fra før har Lillehammer CK et tett samarbeid med både Uno-X og NTG på Lillehammer.

«Etter en krafig reduksjon av norske Continental-lag de siste årene har vi som klubb tatt sats og ønsker å bidra til å styrke Norge som sykkelnasjon, der drømmer kan bli til virkelighet for ryttere og lag» heter det i en pressemelding fra laget.

I GANG: Aasmund Groven Lindtveit gir kommende instruktører en mild start i Asker-velodromen. Foto: Henrik Alpers.
Les også
Publisert 29. november 2023 kl 13.22
Sist oppdatert 29. november 2023 kl 14.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen