Kristoffer Halvorsen var ansett som en av favorittene i forkant av VM, og innfridde på målstreken. Kristiansandrytteren slo tyske Pascal Ackermann og Jacub Mareczko fra Italia, som ble henholdsvis nummer to og tre i den forrykende massespurten. 

– Det var en lagseier, sier Kristoffer Halvorsen til TV2 etter rittet. 

Amund Grøndahl Jansen, som var en av Halvorsens mest aktive hjelperyttere, endte på femteplass. Også Fridtjof Røinås, Ole Forfang og Anders Skårseth bidro sterkt til Norges suksess i Doha.

Det norske landslaget gjorde akkurat som Team Sky vanligvis gjør, de gjorde hele jobben selv. Norge var så store favoritter på forhånd at ingen andre ville samarbeide med dem. Med god grunn, for det norske lagets oppvisning var intet annet enn mesterlig.

Da ingen andre lag var interessert i å gjøre noe for å kjøre inn bruddet, satte Ole Forfang og VM-debutanten Henrik Evensen i gang turboen og slepte hele feltet etter seg.

Kun de siste hundre meterne var Kristoffer Halvorsen alene, men han hadde like før siste kilometer sagt til Amund Grøndahl Jahnsen at «Dette klarer jeg selv»

– Det er helt sykt. Jeg så hvordan laget jobbet fra fem mil og utover... Jeg har ikke ord. Det er helt sykt. Jeg skal bare sette prikken over i-en. Når vi klarer det, er det bare helt sykt, sier Halvorsen.

Saken fortsetter under

Kristoffer Halvorsen VM Gull Quatar U23 road race 2016 Foto COR VOS
SPURTSEIER: Kristoffer Halvorsen hadde 47 ryttere rundt seg i massespurten på U23-fellesstarten. Foto: Cor Vos

SPURTSEIER: Kristoffer Halvorsen hadde 47 ryttere rundt seg i massespurten på U23-fellesstarten. Foto: Cor Vos

ENORM MASSESPURT
Totalt var det 48 ryttere som klokket inn med samme tid i mål: 3 timer, 40 minutter og 53 sekunder.

Topp 3 fellesstart U23
1. Kristoffer Halvorsen, Norge, 3:40:53
2. Pascal Ackermann, Tyskland, +0
3. Jacub Mareczko, Italia, +0
--
5. Amund Grøndahl Jansen, Norge 3:40:53, +0
64. Anders Skårseth, Norge, +11 sekunder
72. Ole Forfang, Norge, +27 sekunder
74. Fridtjof Røinås, Norge, +27 sekunder
DNF. Henrik Evensen, Norge

Fullstendige resultater 

– FIKK VIST HVORDANN VI KJØRER SYKKELLØP
Også landslagssjef Stig Kristiansen er godt fornøyd med lagets innsats og Halvorsens VM-gull.

– Det er helt, helt enormt. jeg har ikke vært med på lignende. Fra start til mål – det var bruddet var ikke helt ufarlig. Men vi fikk vist hvordan vi kjører sykkelløp, sier Kristiansen.

Halvorsens VM-gull er Norges tredje på fellesstart i U23-sammenheng. I 1997 tok Kurt Asle Arvesen vant i 1997, og Sven Erik Bystrøm tok gull i 2014. Videre tok Kristoffer Skjerping sølv i 2014 og Sondre Holst Enger tok bronse i 2013.