Julian Alaphilippe

Julian Alaphilippe er en av verdens beste landeveissyklister, og har blitt verdensmester de siste to årene, i 2020 og 2021.

Franskmannen ble verdensmester i 2020, etter et godt timet angrep i den siste klatringen før mål. Quick-Step Alpha Vinyl-rytteren er også en eminent spurter og klatrer, og et konstant uromoment for de andre i feltet.

Ofte blir det for mye følelser og virvar rundt franskmannen, sånn som i Liège-Bastogne-Liège. Der jublet han lenge før mål, og seieren gikk til Primoz Roglic i stedet.

I 2021 gjentok han bragden fra 2020, og forsvarte verdensmestertrøya under VM i Flandern, hvor han nok en gang var utilnærmelig.

annonse
Når ble Julian Alaphilippe verdensmester i fellesstart?

Julian Alaphilippe vant VM i Italia i 2020. Han angrep i den siste bakken før mål, og kjørte solo inn til Imola. I 2021 forsvarte han tittelen og ble verdensmester på ny.

Har Julian Alaphilippe hatt den gule ledertrøya i Tour de France?

I høyeste grad, to år på rad til og med. I 2019 måtte Egan Bernal kjempe hardt for å ta den tilbake, men i 2020 surra Alaphilippe det til for seg selv.

Julian Alaphilippe - han kan vinne klassikere, etapperitt og VM

Julian Alaphilippe er en av verdens beste sykkelryttere. Han er et multitalent som hevder seg i etapperitt, massespurter, lange klatringer, utforkjøringer og de brutale vårklassikerne.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen