Alaphilippe tok sitt første VM-gull

Den offensive franskmannen ble belønnet for sin offensive stil.

Sist oppdatert: 27. september 2020 kl 17.08
FRANSK JUBEL: Julian Alaphilippe gikk solo i den siste bakken og holdt unna hele veien inn til mål. Foto: Cor Vos.
FRANSK JUBEL: Julian Alaphilippe gikk solo i den siste bakken og holdt unna hele veien inn til mål. Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Julian Alaphilippe ble verdensmester på dagens fellesstart i Imola, Italia. Den angrepsglade franskmannen flesket til for fulle mugger i den siste bakken, og fikk en luke på en håndfull sekunder på de øvrige favorittene. Kvintetten bestående av Jakob Fuglsang, Primoz Rogliz, Marc Hirschi, Michal Kwiatkowski og Wout van Aert klarte aldri å hente igjen franskmannen, som dermed tok sitt første VM-gull. 

I spurten bak var Wout van Aert suveren, og tok dermed sølvet, mens årets Tour de France-komet Marc Hirschi knep bronsen foran Michal Kwiatkowski. 

Alaphilippe ble med dagens triumf første franske vinner av herrenes fellesstart siden 1997, og den franske folkefavoritten var svært beveget da han ble intervjuet etter at gullet var et faktum. 

- Det er vanskelig å snakke akkurat nå. Jeg vil bare si takk til alle lagkameratene mine som virkelig hadde troen på meg i dag, de gjorde alle en flott jobb. Å vinne et VM var en stor karrieredrøm for meg, jeg har vært nærme før og endelig klarte jeg det i dag.

Torstein Træen var en del av dagens brudd, og nordmannen holdt ut svært lenge sammen med tyske Jonas Koch. Med 70 kilometer igjen var det imidlertid over og ut for Træen, som uansett markerte seg positivt i sitt første VM.  

Markus Hoelgaard satt med lengst av de norske, men mistet kontakten med de beste på den siste runden. I mål endte han på en høyest respektabel 36. plass, drøye fem minutter bak seirende Alaphilippe. 

Resultater

VM Fellesstart Topp 10

1

Julian Alaphilppe (France)

6:38:34

2

Wout Van Aert (Belgium)

0:00:24

3

Marc Hirschi (Switzerland)

4

Michal Kwiatkowski (Poland)

5

Jakob Fuglsang (Denmark)

6

Primoz Roglic (Slovenia)

7

Michael Matthews (Australia)

0:00:53

8

Alejandro Valverde (Spain)

9

Max Schachmann (Germany)

10

Damiano Caruso (Italy)

Publisert 27. september 2020 kl 17.08
Sist oppdatert 27. september 2020 kl 17.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen