Alaphilippe rotet bort seieren i Liège-Bastogne-Liège.

Verdensmester Julian Alaphilippes megatabbe serverte Primoz Roglic seieren i klassikeren. Deretter ble han også deplassert!

Sist oppdatert: 4. oktober 2020 kl 17.20
FEIRET FOR TIDLIG: Julian Alaphilippe var mer opptatt av å feire enn å tråkke på de siste meterne. Da snek Primoz Roglic seg forbi! Foto: Cor Vos.
FEIRET FOR TIDLIG: Julian Alaphilippe var mer opptatt av å feire enn å tråkke på de siste meterne. Da snek Primoz Roglic seg forbi! Foto: Cor Vos.
Lesetid: 2 minutter

Det ble en høydramatisk avslutning på dagens Liège-Bastogne-Liège, da Julian Alaphilippe så ut til å vinne "Den gamle damen". 

Den nybakte franske verdensmester så ut til å være suveren i spurten, etter å ha gjort en noe uryddig manøver ovenfor Marc Hirschi. Alaphilippe begynte imidlertid å feire lenge før målstreken, trolig overveldet av å triumfere i sitt første ritt i regnbuetrøya. 

Triumf ble det imidlertid ikke på franskmannen, for mens han jublet på de siste metrene kom Primoz Roglic som en kule på slutten, og snek seg forbi Alaphilippe med et par centimeter. Dermed vant Roglic første gang han stilte opp i den belgiske klassikeren, og fikk en solid oppreisning for nederlaget til Tadej Pogacar i Tour de France. 

En stund etter målgang kom nyheten om at Alaphilippe ble deplassert på grunn av sin uryddige spurt, dermed rykket Marc Hirschi opp til andreplass, mens Tour de France-vinner Tadej Pogacar fikk den siste plassen på pallen.

Roglic, Hirschi, Pogacar og Alaphilippe kom sammen inn på den siste kilometeren i Liège, hvor de fikk selskap av Matej Mohoric, som støtet seg opp fra gruppen bak. Kvartetten slet seg løs fra en svært stor gruppe i rittets siste bakke, og holdt unna for forfølgerne inn til mål. Der ble det altså triumf for Roglic etter en avslutning som vil skrive seg inn i historiebøkene. 

Resultater

Topp 10 Liège-Bastogne-Liège

1

Primoz Roglic (Slo) Team Jumbo-Visma

6:32:02

2

Julian Alaphilippe (Fra) Deceuninck-Quickstep

3

Marc Hirschi (Swi) Team Sunweb

4

Tadej Pogacar (Slo) UAE Team Emirates

5

Matej Mohoric (Slo) Bahrain McLaren

0:00:02

6

Mathieu Van der Poel (Ned) Alpecin-Fenix

0:00:14

7

Michael Woods (Can) EF Pro Cycling

8

Tiesj Benoot (Bel) Team Sunweb

9

Warren Barguil (Fra) Team Arkea-Samsic

10

Michal Kwiatkowski (Pol) Ineos Grenadiers

Publisert 4. oktober 2020 kl 17.20
Sist oppdatert 4. oktober 2020 kl 17.20
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen