SISTE: Julian Alaphilippe fratatt den gule trøya

Frankrikes store helt, Julian Alaphilippe, fikk 20 sekunders tidsstraff på den femte etappen av årets Tour de France. Det betyr at han mister den gule trøya.

Sist oppdatert: 2. september 2020 kl 18.23
Julian Alaphilippe.
ØYEBLIKKET: Her tar Julian Alaphilippe i mot en flaske 17 kilometer før mål. Det kostet ham den gule ledertrøya. Skjermdump, TV2.
Lesetid: 1 minutter

Julian Alaphilippe ble ilagt 20 sekunders tidsstraff etter dagens etappe, da han tok i mot en flaske med mindre enn 20 kilometer til mål.

Det er forbudt, simpelthen for at rytterne ikke skal henge på biler eller at det skal kunne oppstå farlige situasjoner i en avsluttende fase av et ritt.

Alaphilippe tok flaska med 17 kilometer igjen til mål.

– Jeg synes de slår hardt ned på det, og nå skal dommerne vise at regelverket skal følges. Men er det en som sover dårlig er det nok massøren som står der med en flaske, sa Thor Hushovd under TV2 sin sending.

Hver eneste dag legger arrangøren ut lister over alle ryttere som er sanksjonert. Ulovlig langing er ganske vanlig, omtrent like vanlig som peskjøring etter et teknisk uhell.

Midlertid er det svært sjelden at en gul ledertrøye skifter eier som følge av et slikt regelbrudd.

Julian Alaphilippe selv så ut til å ta det med en viss ro, og den nye bæreren av ledertrøya, Adam Yates, så ut til å tenke at det ikke var slik han ville ha trøya.

Publisert 2. september 2020 kl 18.23
Sist oppdatert 2. september 2020 kl 18.23
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen