/ EM

OPPFYLTE EM-KRAVET

Anders Oddli kjørte ned egen pers på 4000m bane med over 8 sekunder og knuste den norske rekorden i jakten på EM-kravet.

Sist oppdatert 7. oktober 2016 kl 07.00
EM-KLAR: Anders Oddli fra Ottestad IL Sykkel tok EM-kravet sist søndag med god margin. Foto: Fredrik Steen
EM-KLAR: Anders Oddli fra Ottestad IL Sykkel tok EM-kravet sist søndag med god margin. Foto: Fredrik Steen

BANE-EM 2016

  • Hvor: Paris

  • Når: 19.-23.oktober

  • Hvem: Anders Oddli (Ottestad IL Sykkel), Anita Stenberg (IK Hero)

  • Øvelser:
    - Omnium (10km scratch, 10km tempo som er nytt i år, eliminasjonsritt, 25km poengritt)
    - Scratch
    - Poengritt

22-åringen fra Ottestad IL Sykkel fikk beskjed om at han måtte klare kravet på enten 1000 meter eller 4000 meter for å få kjøre bane-EM i landslagsdrakta.

Og det får han. Planen var hele tida å kjøre EM, men seks uker før mesterskapsstart fikk Anders Oddli beskjed av Norges Cykleforbund om at han måtte innfri et tidskrav på minst en av to distanser for å få være med. Da gikk Oddli til verks. Han reiste til Danmark, der det finnes baner å trene på, og la ned et solid stykke treningsarbeid. Søndag var kravet på 4000 meter innfridd.

– Nå har jeg ligget og trent nede i Odense i tre uker, og det har gitt resultater. Jeg reduserte tida på 4000 meter med 8.5 sekunder, forteller Oddli,

Med det greide han kravet fra forbundet med god margin, og får kjøre bane-EM for Norge i Paris 19.-23. oktober. Oddli satte samtidig ny norsk rekord på distansen med fem sekunder.

– Jeg kjørte tre forsøk på 4000 meter, og fikk tidene 4:34.5, 4:32.9 of 4:26.8. Kravet var 4:32.5, sier Oddli, som fikk klarsignal fra forbundet umiddelbart da kravet var i boks.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

Oddli skal imidlertid ikke konkurrere over verken 1000 meter eller 4000 meter. Han deltar i tre øvelser: scratch tempo og omnium, der siste øvelse består av fire ritt: 10km scratch, 10km tempo som er nytt i år, eliminasjonsritt, 25km poengritt.

Saken fortsetter under

Anders Oddli Odense Foto Jon Even Corneliussen 1400x933
ENSOMT: Anders Oddli har vært i Odense for å trene i velodromen i tre uker. Her sammen med Joseph Santaniello, som ble nummer fire på 750m under veteran-VM i bane på mandag. Foto: Jon Even Corneliussen

ENSOMT: Anders Oddli har vært i Odense for å trene i velodromen i tre uker. Her sammen med Joseph Santaniello, som ble nummer fire på 750m under veteran-VM i bane på mandag. Foto: Jon Even Corneliussen 

Les også: TRØNDERSK BANE-NM 

SPISSER MED RITT I DANMARK
Nå skal Oddli bruke resten av tida inn mot EM til å spisse formen. Søndag kjører han den danske sesongåpningen i banesykling og onsdag blir det er baneritt i København, begge for å få litt fart i beina og en god gjennomkjøring.

Når det gjelder EM og ambisjonene for mesterskapet er Oddli usikker på resultatene.

– Banesykling er en veldig liten idrett i Norge, men det er stort i Europa. Jeg vet ikke hvor nivået ligger, så det er vanskelig å si noe om plassering. Men jeg håper å være med å kjempe, sier Oddli.

Les også: 26 RYTTERE TIL VM 

VARIERT OG KREVENDE
Oddli har satset på sykkel siden han var 12 år gammel, og ettersom det ikke er noen bane i Norge, har det blitt mest landevei. Av samme grunn er det fortsatt landevei som er hovedarena for treningen hans.

– Jeg fikk prøve med på innendørs velodrom for første gang da jeg var 16 år. Det tok litt tid, men da jeg var 18 skjønte jeg at jeg kunne bli god på bane. Det er en veldig teknisk og taktisk idrett, sier han.

Han trigges av at banesykling krever så mange forskjellige egenskaper både fysisk og mentalt.

For å hevde seg i banesykling kreves både god fysisk kapasitet, evnen til å beherske høy frekvens og fartsendringer på en sykkel med bare ett gir, god teknikk og en god spurt, forklarer Oddli.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 7. oktober 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 7. oktober 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen