/ EM

NORSK EM-SØLV I ESTLAND

Tobias Foss var bare to små sekunder fra gull på juniorenes tempo.

Sist oppdatert 7. august 2015 kl 17.36
ET STEG OPP: I fjor ble han nummer tre, i år ble det EM-sølv på tempo for Tobias Foss. Foto: Alf Mange Foss.
ET STEG OPP: I fjor ble han nummer tre, i år ble det EM-sølv på tempo for Tobias Foss. Foto: Alf Mange Foss.

Årets Europamesterskap i Landeveissykling er godt i gang i Estlands hovedstad Tallin, og i dag ble det kjørt tempo for menn U23 og junior.

I fjor ble Tobias Foss nummer tre på tempoen i juniorklassen, og etter knallsterk kjøring kunne han klarte en plass opp på pallen i år. 

18-åringen, som var "Talentet" i forrige utgave av Landevei, var bare to sekunder bak gullet, men gledet seg likevel mest over sølvmedaljen.

- Målet før start var å vinne, men sånn det ble er jeg veldig fornøyd med sølv selv om det var kort opp til gull. Jeg føler jeg kjørte et helt optimalt løp utifra hva jeg er kapabel til, og da er det vanskelig å være skuffet. sier Foss til Landevei.no 

Lillehammerrytteren ga bort noen sekunder til de andre favorittene i starten, men leverte altså en avslutning det luktet svidd av.

- Jeg åpnet bevisst litt kontrollert, da jeg at det er mange av gutta som er litt ivrige i starten. Underveis fikk jeg gode sekunderinger, og om det hadde vært litt lenger hadde jeg nok hatt gode muligheter til å ta det, men som sagt er jeg godt fornøyd uansett. 

Søndag venter en fellesstart på 124 på junior-gutta, et ritt som profilmessig ikke passer Foss optimalt.

- Jeg hadde nok ønsket meg en annen løype ja, men jeg skal være offensiv og prege løpet, det blir jo omtrent som et gateritt i 120 kilometer. Hvis ikke en av oss kommer av gårde kommer vi nok til å kjøre for Sedrik (Engebø) i spurten. 

Vi gratulerer Tobias med sølvet og gleder oss til de kommende dagene. Vi nevner også at Susanne Andersen leverte en flott 6. plass på juniorjentenes tempo i går, mens Sindre Eid Hermansen ble best av U23-gutta i dag, med en 17. plass. Juniorjentene kjører sin fellesstart i morgen, mens U-23 gutta skal i aksjon igjen på søndag. 

Resultater EM Tempo M-Junior

Topp 5

1. Nikolai Iliichev, Russland 23:02

2. Tobias Foss, Norge +0:02

3. Max Singer, Tyskland + 0:08

4. Felix Gall, Østerrike + 0:11

5. Pavel Sivakov, Russland + 0:11

Publisert 7. august 2015 kl 17.36
Sist oppdatert 7. august 2015 kl 17.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen