/ VM

To norske blant de topp 15

OPPDATERT: Slik gikk juniorenes temporitt i VM i Yorkshire.

Sist oppdatert 23. september 2019 kl 21.36
BESTE NORSKE: Johannes Staune-Mittet var beste norske med 11.plass  i juniorenes VM-tempo mandag ettermiddag. Foto: Cor Vos
BESTE NORSKE: Johannes Staune-Mittet var beste norske med 11.plass i juniorenes VM-tempo mandag ettermiddag. Foto: Cor Vos

Johannes Staune-Mittet og Anne Dorthe Ysland ble de beste norske på juniorenes VM-tempo, med henholdsvis 11. og 29. plass. 

Johannes Staune-Mittet var under ti sekunder fra topp ti på det 28 kilometer lange individuelle temporittet under VM i Yorkshire. Det var italieneren Antonia Tiberi som vant tempoen.

– Det var en veldig krevende løype med mye opp og ned , svinger og kuler, så det var veldig av og på hele veien. Planen var å åpne hardt og kjøre med det jeg hadde på slutten, og det føler jeg at jeg lykkes med, så da er jeg fornøyd med 11 plass, sier Staune-Mittet, som sykler sitt første VM. 

Nå er førsteårsjunioren fra Lillehammer CK klar for fellesstart på torsdag, også den i en krevende løype. 

– Det er en tøff løype med i hvert fall to lange bakker, mye opp og med, og aldri egentlig flatt, så det kommer til å bli hardt. Men jeg er i bra slag om dagen, og jeg liker harde løyper, så dette tror jeg passer meg bra, sier Staune-Mittet. 

Fredrik Finnesand ble nummer 14 på dagens tempo, og Norge fikk dermed to ryttere inn blant de 15 beste på dag to av mesterskapet. VM startet med stafett i går, men Norge stilte ikke lag i rittet. 

Ysland best av jentene

Anne Dorthe Ysland kom på 29. plass i juniorjentenes individuelle tempo under VM i Yorkshire i England i formiddag. Det var fra Aigul Gareeva Russland som vant rittet. Ysland var 1:38.65 bak vinneren på det 13.7 kilometer lange temporittet. 

Norge stilte med to ryttere i rittet. Tuva Byberg kom på 32. plass, 1:51.68 bak vinneren. 

Norge har tatt ut totalt 30 ryttere til årets VM, som går fra 22. til 28. september i Yorkshire i England. I morgen er det menn U23 og kvinner elite som sykler sine individuelle temporitt. 

Results powered by FirstCycling.com

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 23. september 2019 kl 21.36
Sist oppdatert 23. september 2019 kl 21.36
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen