Mathisen topp 10 i juniorjentenes VM-fellesstart

Silje Mathisen kom på niendeplass og ble beste norske i juniorjentenes fellesstart under landeveis-VM i Yorkshire, nytt gull til USA.

Sist oppdatert 27. september 2019 kl 14.35
TOPP 10: Silje Mathisen kom på niendeplass i juniorjentenes VM-fellesstart i Yorkshire. Foto: NCF

Amerikanske Megan Jastrab vant rittet, som endte med en femveisspurt om pallen. Silje Mathisen var i mål fem sekunder bak, på niendeplass og best av de norske rytterne.

– Det var veldig gøy å klare topp ti i dag, selv om jeg skulle ønske at jeg hadde hatt litt mer trøkk igjen i beina til spurten. Men jeg er veldig fornøyd med å kjempe helt til slutten, sier Mathisen etter den 93 kilometer lange fellesstarten..

Mathisen, som hadde en knalldebut som junior i fjor, har hatt en langt tøffere sesong inn mot årets mesterskap etter en alvorlig sykkelulykke i november i fjor, påfølgende opptrening og ytterligere uflaks og skader tidligere denne sesongen. Dermed var dagens prestasjon desto viktigere for henne.

– Det er utrolig deilig med en bra plassering etter en så trøblete sesong. Jeg hadde det skikkelig gøy i dag, og det er god lagånd som ha bidratt til resultatet, sier Mathisen.

Lagets strategi gikk imidlertid ikke som planlagt da troppen tidlig ble svært redusert. Både Natalie Midtesveen og Anne Dorthe Ysland var involvert i velt tidlig i rittet og havnet langt bak.

Results powered by FirstCycling.com

BESTE NORSKE: Silje Mathisen (ved siden av Thor Hushovd) kom på 9.plass i VM-fellesstarten i Yorkshire. Elise Marie Olsen ble nest best av de norske på 47.plass. Foto: Equinor