Slik blir Tryvannskross 2017

– Løypa favoriserer de teknisk gode med pønsj i beina, sier tittelforsvarer Elisabeth Sveum.

Sist oppdatert 19. oktober 2017 kl 07.00
TRAPPER: Også i år blir det trapper å bryne seg på i Tryvannskross. Foto: Pål Westgaard
TRAPPER: Også i år blir det trapper å bryne seg på i Tryvannskross. Foto: Pål Westgaard

Tryvannskross, som arrangeres for tredje gang, inngår ikke i Norgescupen, men har blitt et populært fast arrangement på terminlista.

SLIK GIKK TRYVANNSKROSS 2016: Vaeng og Sveum vant Tryvannskross 

SKAL FORSVARE TITLENE
Begge fjorårsvinnerne er tilbake for å forsvare seieren i år. Både Morten Vaeng og Elisabeth Sveum har vist at de er i stigende form, med henholdsvis seier og andreplass på Mjøskross i helga.

Sveum, som sesongdebuterte i kross med helgas Norgescup, gleder seg til helgas ritt etter en seig start på høstsesongen.

– Jeg fikk mersmak for kross igjen etter Norgescuprittet på Gjøvik. Det er godt å kjenne at kroppen er i gang etter off-season og forkjølelse. Dessuten er krossrittene ypperlig trening også, med lungespreng og syre og teknikk fra start til mål, sier hun.

Sveum mener Tryvannnskross favoriserer de tekniske rytterne og krever litt pønsj i beina.

– Tryvannskross er ganske likt en rundbaneløype. Selv om det meste går på gress er det også litt myr og gjørme i løypa, sier hun.

Saken fortsetter under

Elisabeth Sveum - Tryvannskross 2016 - Bengt Ove Sannes 1400x933
I SIGET: Andreplassen i Mjøskross sist helg viser at Elisabeth Sveum, som vant Tryvannskross i fjor, er tilbake i siget etter en tøff start på høstsesongen.Foto: Bengt Ove Sannes

I SIGET: Andreplassen i Mjøskross sist helg viser at Elisabeth Sveum, som vant Tryvannskross i fjor, er tilbake i siget etter en tøff start på høstsesongen.Foto: Bengt Ove Sannes

LES OGSÅ: Norgescupen trekker seg til 

COMEBACK FOR  HOFSTAD
Videre er også Katrine Hofstad påmeldt. Hun ble nummer tre sammenlagt i kross-Norgescupen i fjor men har vært ute i mammapermisjon siden hun fikk baby i august og er derfor selv usikker på formen.

– Den letteste sykkelen min har jeg lånt bort il Marit (Sveen), så jeg sykler på min gamle sykkel og er nok med mest som listefyll. Men jeg har hatt 20 sykkeldager siden fødselen nå, og skal nok komme meg rundt løypa, sier Hofstad.

VAENG SOVER GODT
Fredrik Haraldseth og brødrene Hakon og Henrik Lunder Aalrust, som er fjorårsvinnerens største konkurrenter, er ikke påmeldt til helgas ritt i Tryvann. Men Vaeng tar ikke seieren for gitt.

– I kross kan alt skje og alle er potensielle vinnere, men jeg har godt sovehjerte, sier Vaeng. 

Etter at han vant Mjøskross på søndag, leder han nå Norgescupen sammenlagt og normalt har stigende form utover sesongen. Men han er likevel spent på formen inn mot helga.

– Jeg blir ofte sjuk etter en helg med to ritt på to dager, slik det var i helga. Men så lenge jeg holder meg på beina denne uka, så stiller jeg på Tryvann. Det er ikke et viktig ritt for meg, for det er NM som gjelder, men det er viktig på den måten at jeg holder pumpa i gang, sier Vaeng. 

Saken fortsetter under

Vaeng vinner Tryvannskross - Pål Westgaard 1400x933
TITTELFORSVARER: Morten Vaeng er på plass for å forsvare seieren på lørdag. Foto: Pål Westgaard

TITTELFORSVARER: Morten Vaeng er på plass for å forsvare seieren på lørdag. Foto: Pål Westgaard

ØNSKER SEG MER AV
Lars Blesvik, som er rittleder for Tryannskross, er spent på årets utgave, den tredje i rekka.

Tidligere i høst holdt Tryvannskross en avstemming på Facebook for å lodde stemningen rundt formatet på rittet. Alternativene var klassisk Tryvannskross med full spiker i 40 til 60 minutter avhengig av kjønn og alder, rittformat med mal fra Norgescupen, og sprintformat med enkeltstartkvalifisering, heat og finaler.

Resultatet av undersøkelsen tyder på at arrangørene har truffet med eksisterende format, og dermed kjøres også årets ritt etter samme skjema som foregående år.

– Tilbakemelding fra våre deltakere at de ønsket ritt i klassisk format, så vi fortsetter å bygge sten på sten innenfor de rammene vi allerede har skapt. Kort oppsummert handler det om varm suppe til alle og vond kross til dem som vil, sier Blesvik.

Saken fortsetter under

Morten Vaeng - Tryvannskross 2016 - Ola Morken 1400x933
SURT: Kaldt, vått og gjørmete er det tittelforsvarer Morten Vaeng ønsker seg til helgas utgave av Tryvannskross. Foto: Pål Westgaard

SURT: Kaldt, vått og gjørmete er det tittelforsvarer Morten Vaeng ønsker seg til helgas utgave av Tryvannskross. Foto: Pål Westgaard

FÆRRE PUNKTERINGER
Selv om formatet er likt og løypa i stor grad er som før, er det gjort noen endringer til årets utgave. Tidligere har det blant annet vært mye punkteringer i Tryvannskross, men i forkant av årets utgave har arrangøren jobbet med å utbedre løypa for å redusere risikoen for punkteringer.

– Vi har tatt vekk noen av de røffeste partiene, og lagt inn enda mer bark. Vi gjør dette for å redusere risiko for punktering. I tillegg lager vi en ny løype for de yngste aldersklassene, så både de aller yngste og de unge kan få kjørt morsom kross. 

Publisert 19. oktober 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 19. oktober 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen