Norgescupen trekker seg til

Marit Sveen tok sin andre seier på to dager, mens Morten Vaeng tok sin første for sesongen i Mjøskross.

Sist oppdatert 15. oktober 2017 kl 17.52
DOBBELTSEIER: Marit Sveen tok sin andre seier på to dager med dagens suksess i Mjøskross. Foto: Ola Morken
DOBBELTSEIER: Marit Sveen tok sin andre seier på to dager med dagens suksess i Mjøskross. Foto: Ola Morken

Marit Sveen slo regjerende Norgesmester i kross, Elisabeth Sveum, på mesterens hjemmebane. Det smakte.

– Det var gøy å ta seieren i dag. Sist jeg slo Elisabeth på kross var vel høsten 2015, sier Sveen etter rittet.

OVERRASKET SEG SELV
– I dag gikk det veldig bra. Jeg likte løypa godt, og det var mye akselerasjon og lite hvile. Jeg hang meg på Martine (Opsahl) og Elisabeth ut fra start, og visste at det kom til å bli en del runder i og med at løypa var ganske kort og rask. Jeg mistet dem et par ganger, men klarte alltid å komme meg opp igjen, og jeg så raskt hvilke partier jeg kanskje hadde en liten fordel i, sier Sveen.

– Da det var to-tre runder igjen, fikk jeg og Elisabeth en luke til Martine. Med to runder igjen lå jeg først, og da var det bare å tråkke på. Jeg fikk 10 sekunder på Elisabeth som jeg klarte å holde de siste to rundene, forteller hun. 

Til tross for to seiere på rappen overtar Sveen likevel ikke ledertrøya. Hun og Opsahl når står med to seiere hver, men Sveen deltok ikke i de to første Norgescuprittene, der Opsahl vant. Opsahl tok poeng både i går og i dag med henholdsvis fjerde og tredjeplass.

Saken fortsetter under

Martine Opsahl - Mjøskross 2017 - Ola Morken 1400x933
LEDER: Marit Sveen tok sin andre seier på to dager, men Martine Opsahl (bildet) beholder lederrtøya. Foto: Ola Morken

LEDER: Marit Sveen tok sin andre seier på to dager, men Martine Opsahl (bildet) beholder lederrtøya. Foto: Ola Morken

I RUTE MOT NM
For Sveum var dagens ritt det første krossrittet for sesongen og første hardøkt siden Kalascup i starten av september. Hun merket at både treningsavbrekk og sjukdom de siste ukene ennå satt godt i kroppen, og gir seg selv mer enn godkjent for andreplassen.

– Det gikk over all forventning. Men Marit var sterk i de kneikene og fikk luke mot slutten. Jeg forsøkte å hente henne inn, men hun klarte å holde de 6-7 sekundene, sier Sveum, som har ambisjoner om å forsvare NM-trøya i november.

– Jeg var litt spent på "off-season"-formen etter to og en halv uke med en seig forkjølelse. Nå har jeg blitt frisk, og økt belastningen litt gradvis den siste uka, og andreplassen her er jeg fornøyd med! Kroppen spiller på lag og gleder meg til opptrappinga av trening videre. Kross-NM om en måned blir gøy, sier hun, og legger til at det er ekstra stas med hjemmebane.

– I dag var det masse kjentfolk i løypa, og ekstra heiagjeng fra tantebarn, så det ble en veldig artig dag på sykkelsetet.

Topp 3 kvinner senior
1. Marit Sveen, SK Rye, 40:44
2. Elisabeth Sveum, SK Rye, 41:01
3. Martine Opsahl, IF Frøy, 41:49

Fullstendige resultater alle klasser   

Saken fortsetter under

Elisabeth Sveum - Mjøskross 2017 - Ola Morken 1400x933
SESONGDEBUT: Regjerende norgesmester i kross, Elisabeth Sveum, ble nummer to i sesongdebuten på hjemmebane. Foto: Ola Morken

SESONGDEBUT: Regjerende norgesmester i kross, Elisabeth Sveum, ble nummer to i sesongdebuten på hjemmebane. Foto: Ola Morken

ENDELIG FOR VAENG
Blant gutta ble det endelig stang inn for Morten Vaeng, som fikk sin første pallplass for sesongen.

– Det var masse svinger og gress, sleipt og glatt og akkurat slik jeg liker det. Og det var moro at det ble en tett kamp mellom meg og Håkon (Lunder Aalrust). Jeg mistet kjedet på slutten og kom 10 sekunder bak, men jeg klarte å ikke stresse over det. Jeg visste at jeg kunne ta ham inn igjen. Jeg er ikke like fysisk sterk og har ikke den utholdenheten som en del av de andre gutta, så på flate asfaltstrekker kjører de meg inn med det samme. Men jeg bruker ikke krefter på å spurte på flatene. Min sterke side er tekniske svinger, jeg tar fort ett til to sekunder per sving og fem sekunder per runde her, og det må de andre bruke masse krefter på å hente inn, sier veteranen, som hadde 14 sekunder på Lunder Aalrust i mål.

– Nå skal jeg bare kose meg videre utover i sesongen. Det er NM som er hovedmålet for sesongen, og nå er det fire ulike ryttere som har vunnet de fire første rittene denne sesongen, så jeg føler at det er ganske åpent.

Vaeng åpnet med femteplass på første norgescup, fjerdeplass på andre norgescup og andreplass på Superpokal Voldsløkka sist helg. Slik sett er 43-åringen helt i rute.

– Jeg har gått og ventet på at det skulle løsne skikkelig, og jeg pleier ikke å finne formen før jeg har kjørt noen ritt, sier Vaeng, som stortrivdes i løypa.

Topp 3 menn senior
1. Morten Vaeng, Drammen CK/ Swix Hard Rocx, 1:00:25
2. Håkon Lunder Aalrust, Asker CK, 1:00:39
3. Gustav Höög, Sverige, 1:01:44

Saken fortsetter under

Vaeng - aalrust - Mjøskross 2017 - Vidar Mehl 1200x800
ENDELIG: Morten Vaeng tok sin første seier for sesongen da han slo Håkon Lunder Aalrust med 14 sekunder. Foto: Vidar Mehl

ENDELIG: Morten Vaeng tok sin første seier for sesongen da han slo Håkon Lunder Aalrust med 14 sekunder. Foto: Vidar Mehl

I juniorklassene vant Søren Wærenskjold med nesten to minutters margin til Ludvig Fischer Aasheim, som vant gårsdagens Norgescup. Norgescuplederen Mari Hole Mohr vant med fire og et halvt minutt ned til neste rytter. 

Topp 3 menn junior
1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 40:46
2. Ludvig Fischer Aasheim, SK Rye, 42:37
3. Simon Aspelund Holstad, Kristiansands CK, 43:24

Topp 3 kvinner junior
1. Mari Hole Mohr, Stavanger SK, 42:58
2. Natalie Iren Midtsveen, Ringerike SK, 46:03

På gårsdagens Vingerkross, som var tredje runde i årets kross-Norgescup, var det Tobias Johannessen og Marit Sveen som vant seniorklassene, mens Mari Hole Mohr og Ludvig Fischer Aasheim vant juniorklassene.

LES MER: Solide seiere i Vingerkross 

Nå gjenstår to Norgescuprunder før NM i Arendal 12. november. Deretter avsluttes Norgescupen med to runder i Bergen 25. og 26. november.

LES OGSÅ: Slik blir kross-sesongen 2017 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Søren Wærenskjold - Mjøskross 2017 - Ola Morken 1400x933
TILBAKE: Søren Wærenskjold var tilbake på toppen av pallen med seier i Mjøskross. Foto: Ola Morken

TILBAKE: Søren Wærenskjold var tilbake på toppen av pallen med seier i Mjøskross. Foto: Ola Morken

Publisert 15. oktober 2017 kl 17.52
Sist oppdatert 15. oktober 2017 kl 17.52
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen