Rundbanespesialistene dominerte Bjerkekross

Jens Bergmann vant Bjerkekross og fikk revansj for andreplassen i fjor, mens Elisabeth Sveum debuterte til seier på travbanen.

Sist oppdatert: 20. oktober 2019 kl 17.59
KREVENDE: Rundbanespesialisten Elisabeth Sveum debuterte til seier i Bjerkekross, der kalde, våte og gjørmete forhold gjorde rittet på travbanen vesentlig mer teknisk. Foto: Ola Morken
KREVENDE: Rundbanespesialisten Elisabeth Sveum debuterte til seier i Bjerkekross, der kalde, våte og gjørmete forhold gjorde rittet på travbanen vesentlig mer teknisk. Foto: Ola Morken
Lesetid: 3 minutter

– Det var skikkelig gøy, og i dag var det ordentlig krossvær også. Det var regn og vind og gjørme, og Garmin’en min viste bare en plussgrad, sier Jens Bergmann etter seieren i Bjerkekross. 

Det går mot høst. Vi har testet bukser med fleecefor på innsiden 

Rundbanespesialisten, som også vant Trysil Enduro tidligere i oktober, ledet nesten fra første tråkk.

– Jeg fikk en god start og var først inn i det tekniske terrengpartiet. Der fikk jeg en liten luke, og da var det bare å  kjøre det jeg var god for. Men jeg var egentlig overrasket over at det holdt hele veien, sier Bergmann, som dermed fikk revansj for andreplassen på Bjerkekross i fjor. 

LES OGSÅ: Slik gikk Bjerkekross 2018 

Han tror at bakgrunn fra terrengsykling var det en fordel med dagens forhold. 

– Det var veldig krevende i løypa i dag, så jeg tror nok tekniske ferdigheter var ekstra viktig, sier Bergmann. 

Topp 3 menn elite
1. Jens Bergmann, SK Rye, 51:12.91
2. Vegard Stokke, Glåmdal SK, 52:04.00
3. Fredrik Haraldseth, Bærum og Omegns CK/Swix Hard Rocx, 53:11.12 

Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Jens Bergmann vant Bjerkekross 2019
TEKNIKER: Jens Bergmann brukte rundbaneferdighetene til sin fordel i Bjerkekross og fikk revansj for andreplassen i fjor. Foto: Pål Westgaard

Bjerkekross-debuterte til seier
Også blant jentene var det en rundbanespesialist som tok seieren. Elisabeth Sveum, som leder kross-Norgescupen etter at halvkjørt serie, var raskeste dame og vant med over fire minutters margin. 

– Det var både raske partier i løypa og ganske tunge strekninger, særlig på gresset. Men jeg fikk tidlig en luke til Ann Iren (Bjørnarå), og utover i rittet bare økte jeg avstanden, sier Sveum.  

Hun syklet Bjerkekross for første gang, og var overrasket over hvor variert og teknisk en padde flat hesteløpsarena kan bli, og roser også arrangøren for å kjøre jentenes ritt parallelt med gutta. 

– Det var veldig kult å sykle på travbanen. De hadde laget en bra løype ut av området. Og siden vi startet med gutta, måtte jeg fokusere på at det var bare å kjøre mitt eget løp, men samtidig tenkte jeg også at jeg konkurrerte mot alle i løypa, sier Sveum. 

Topp 3 kvinner elite
1. Elisabeth Sveum, Kloppa offroadklubb, 52:10.24
2. Ann Iren Bjørnarå, Bærum og Omegns CK, 56:18.07
3. Francisca Vivian da Silva Eriksen, Sagene IF Sykkel, 59:18.07

Saken fortsetter under

Eivind Broholt Fougner fra SK Rye og Emilie Marie Haug fra Svelvik SK vant juniorklassene.  Totalt var det 115 påmeldte til krossklassikeren, som ble arrangert for sjette gang. 

Kommende helg er det duket for to nye runder med Norgescup. De arrangeres i Sandnes, og er siste Norgescup-helg før NM på Spikkestad 16. november og Norgescup-finalen 17. november.

LES OGSÅ: 
Dette er kross-Norgescupen 2019  
Slik gikk siste runde av Norgescupen 

Vegard Stokke, Fredrik Haraldseth og Morten Vaeng på Bjerkekross 2019
ANDREPLASS: Vegard Stokke ble nummer to på Bjerkekross mens Fredrik Haraldseth og Morten Vaeng kjempet om den siste pallplassen. Foto: Pål Westgaard
Publisert 20. oktober 2019 kl 17.59
Sist oppdatert 20. oktober 2019 kl 17.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen