Gull til Bø i kross-EM

– Jeg likte de sugende forholdene, sier mesterskapsgrossisten.

Sist oppdatert: 4. november 2017 kl 18.42
EUROPAMESTER: Gjertrud Bø vant kross-EM i Tsjekkia. Foto: Privat
EUROPAMESTER: Gjertrud Bø vant kross-EM i Tsjekkia. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

Endelig løsnet det for Gjertrud Bø, som vant masters-EM i Tsjekkia. Mesterskapet ble en opptur for 55-åringen, som var spent på hvordan hun ville hevde seg internasjonalt etter ukevis med sjukdom og småtrøbbel.

– Jeg dro til Tsjekkia med stor usikkerhet. Formen har vært bra i høst og jeg har fått trent godt, men jeg har slitt med en småsår hals i flere uker. Jeg har derfor holdt litt igjen på hardøkter og rittene. Forrige uke fikk jeg vondt i ryggen også. Selv om det bare var muskulært, blir en ikke akkurat mer smidig av det, sier Gjertrud Bø.

De to siste dagene før mesterskapet brukte hun til å gjøre seg kjent med løypa, og håpet kroppen ville komme i siget.

– Jeg dro ned på torsdag og fikk en bra økt i løypa. I løpet av økta fant jeg noen gode linjer i de gjørmete og glatte svingene, og jeg hadde bra trykk i beina. Men i går gikk det tungt. Jeg slet med pusten, og det kjentes ut som om jeg hadde lagt igjen kondisen hjemme, forteller Bø.

LES OGSÅ: Bø sikter mot kross-VM 

OPPTUR NÅR DET GJALDT
Rittet hennes startet klokka 0900, og hun var på plass på arenaen halvannen time før skuddet skulle gå. Dagen startet med minusgrader, og med en løype som i hovedsak besto av gress og med mye svinger, var det duket for et krevende ritt både fysisk og teknisk. 

– Det var frost i bakken. Jeg fikk meg noen runder, og likte de sugende forholdene. I dag slet jeg ikke med astmaen heller, så jeg sto på start med et smil, sier hun.

LES OGSÅ: Bø verdensmester i kross 

Rittet ble en spennende affære, men Bø vridde utfordringene til sin fordel.

– Det var mye småfrekk kjøring av konkurrentene i begynnelsen av løpet. Da var det bare å gi gass på flatene. Jeg kom i tet omtrent halvveis i rittet, men jeg ble hele tiden jaget. Derfor konsentrerte jeg meg om å ikke risikere noe på det glatte føret og om å kjøre bra teknisk. Jeg kjørte på opp til øvre delen av løypa, og tenkte at det var «mål». Derifra var det bare å kontrollere inn. Det var hardt, men morsomt, en bra løypa og bra arrangement, sier hun.

Topp 3 Kvinner 55-59
1. Gjertrud Bø, Norge,
2. Luisa Delorenzo Poz, Italia, 21:32 
3. Lucia Pizzolotto, Italia, 23:15

Fullstendige resultater

I morgen sykler eliteklassene.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 4. november 2017 kl 18.42
Sist oppdatert 4. november 2017 kl 18.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen