/ Sykler

– Selvsagt må det ryddes opp bakover, men NCFs fokus må være framover

Valgkomiteen i NCF vil bytte ut nesten hele styret.

Sist oppdatert 16. februar 2018 kl 16.28
NYTT STYRE: NCFs valgkomité har kommet med sin innstilling til nytt forbundsstyre. Foto: NCF
NYTT STYRE: NCFs valgkomité har kommet med sin innstilling til nytt forbundsstyre. Foto: NCF

– Nå er der viktig at vi ser framover. Selvsagt må vi rydde opp bakover, men fokus for NCF må være framover, sier Øystein Lægreid, som er leder i valgkomiteen.

Jan-Oddvar Sørnes fra Bodø er foreslått som ny president etter Harald Tiedemann Hansen.

– Vi var ikke ute etter en slugger på toppen i forbundsstyret, men en som er samlende for sykkel-Norge. Det er det vi trenger nå, og da falt valget på Jan-Oddvar, sier Lægreid.

Sørnes er leder i Region Nord og har bakgrunn fra landevei, og Lægreid mener han har en god kombinasjon av organisasjonserfaring, relevant utdanning og personlige egenskaper til å ivareta vervet på en god måte.

Videre er følgende personer foreslått til det nye styret:
1. Visepresident: Marit Sælemyr (Vest)
2. Visepresident: Dag Schartum-Hansen (Innlandet)
Styremedlemmer: Tone Elisabeth Midtsveen (TeVeBu), Tord Bern Hansen (Øst), Helge Gunnar Nesse (SØr), Solveig Skottene (Innlandet) og Knut Glad (Øst)

Til NCFs kontrollkomité er følgende foreslått:
Bjørn Hamre (ØST), Tone Gellein Halvorsen (TeVeBu) og Terje Johnsen (Sør)

Saken fortsetter under

jan-Oddvar Sørnes Bodø CK 600x
SYKKEL-SJEF: Jan-Oddvar Sørnes er foreslått som ny president i NCF. Foto: Bodø CK

SYKKEL-SJEF: Jan-Oddvar Sørnes er foreslått som ny president i NCF. Foto: Bodø CK

To med videre
Marit Sælemyr og Solveig Skottene var styremedlemmer i Harald Tiedemann Hansens styre, og er de eneste fra nåværende styre som er foreslått til det nye styret.

– Selv om vi i størst mulig grad ønsker et nytt styre, så kan det være greit å ha med noen som vet hva som har skjedd og bidrar til kontinuitet. Marit har vært med som styremedlem i hele den perioden, mens Solveig først kom inn i høst, forklarer Lægreid.

Krevende jobb
Lægreid legger ikke skjul på at det har vært en krevende jobb å komme fram til et forslag til nytt styre, som skal legges fram på forbundstinget 10. til 11. mars.

– Vi trenger personer som kan jobbe godt sammen som et styre, representerer alle grener og regioner. I vårt forslag har vi både jurister, økonomer, rene ledere, prosjektledere og personer som har sykkelrelatert erfaring fra både utøver-, trener- og arrangementssiden, sier han.

Lægreid understreker også at det har vært et poeng fra valgkomiteens side å plukke ut kandidater som ikke har vært involvert i de de prosessene og prosjektene som har skapt uroen i forbundet.

Videre har det vært lagt vekt på å sette sammen et nytt styre som består av personer som kan jobbe effektivt og godt sammen, har komplimenterende egenskaper og profesjonell bakgrunn, og at alle sykkelsportens grener er representert så vel som flest mulig av landets regioner.

– Alle de store grenene skal være representert og vi må ha personer som kan sporten og kjenner miljøet fra innsiden. Landevei er noe helt annet enn BMX, sier Lægreid.

Benkeforslag kan endre balansen
Lægreid håper at klubbene og regionene på forbundstinget vil godkjenne innstillingen og gå for valgkomiteens forslag, men tar det ikke for gitt.

– Det er ikke uvanlig at det kommer benkeforslag på forbundstinget, men vi håper at dette forslaget går igjennom. Benkeforslag kan fort endre balansen i et styre og gi snodige utfall. Men det er klubbene og regionene i sykkel-Norge som bestemmer, og det ser ut til å bli rekordoppmøte på årets forbundsting, sier Lægreid.

Publisert 16. februar 2018 kl 16.28
Sist oppdatert 16. februar 2018 kl 16.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen