Kristin Falck og Malin Johansen, begge fra SK Rye, klokket inn på 4:46:10, og var raskest av damene på fellesstarten fra Lillehammer. Lagvenninna Heini Hartikainen ble nummer tre med tida 4:53:57.

– Det var kjempekult, sier Falck om fellesstarten, der rundt 120 damer stilte på strek.

– Vi var vel 10 jenter som fikk en god rulle med bra fart, og der alle klarte å bidra og være med. Men etter cirka 10 mil kom det et guttelag forbi, og der så jeg at det hang med to jenter med rosa Ladies Edition skilt, så da tenkte vi at vi måtte kjøre oss opp. Da endret rittet karakter, sier Falck, som egentlig helst ville fortsatt med rulla som hadde satt seg så godt.

– Det hadde vært kult å kjøre flere av disse jentene inn. Hvis de som tok oss igjen med guttelaget hadde sluppet seg ned til oss i stedet for å henge på gutta, hadde vi kanskje greid det, sier Falck, som uansett syns fellesstarten med jentene var et spennende tiltak fra Styrkeprøven.

Les også: TIDENES DAMEFELT I STYRKEPRØVEN 

– Det var en kjempefin dag. Jeg fikk jo nesten litt prestasjonsangst på start, da. Det var mange som kjente meg igjen og da blir jeg litt forlegen. Tenk om det gikk skikkelig dårlig, sier Falck, som er imponert over mange av konkurrentene.

– Malin er rå. Hun er tidligere alpinist og ganske ny på sykkel, men hun er kjempesterk. Hun er på vei opp. Og Heini, som ble nummer tre, hang også med kjempelenge, sier Falck.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.