/ Sykler

NCF LANSERER TANDEMCUP

Norges nye tandemcup blir en pilot for resten av Norden.

Sist oppdatert 28. februar 2017 kl 06.00
TANDEMCUP 2017: NCF lanserer en tandemcup med seks ritt, inkludert uoffisielt NM i tandem. Foto: NCF
TANDEMCUP 2017: NCF lanserer en tandemcup med seks ritt, inkludert uoffisielt NM i tandem. Foto: NCF

Norges Cykleforbunds tandemcup, som etableres i regi av NCF Region Øst, blir et foregangsprosjekt for slike cuper i Norden.

– Det er stor interesse i de andre nordiske landenes forbund for det som NCF ruller ut her. De ønsker å se hvordan vårt tilbud fungerer, og forhåpentligvis kan dette bli riktig stort, sier Egil Holstad i NCF Region Øst.

Ett av rittene i cupen fungerer også som uoffisielt NM i tandem. Det er første gang NCF arrangerer en slik cup, og det er første gang det arrangeres uoffisielt NM i tandem.

Tandemcupen, som er et tilbud til blinde og svaksynte, arrangeres med utgangspunkt i landeveiscupen for barn og ungdom i NCF Region Øst. Denne cupen ble etablert i forkant av sesongen 2016 med intensjon om å være en inngangsport til landeveissykling og bidra til å øke aktiveten og interessen for landeveissykling blant barn og unge.

Les også: FÅR 100 000 KRONER TIL LANDEVEISCUP 

For sesongen 2017 blir det også satt opp klasser for tandem på noen av rittene i denne landeveiscupen, som ellers kun er åpen for utøvere under 16 år. Selv om rittene arrangeres i Region Øst, er cupen åpen for tandemsyklister fra alle NCFs regioner. Helga 29.-30. april arrangerer NCF også tandemsamling på Kolbotn for alle som er interesserte i grenen. 

MER ATTRAKTIVT MED CUP
– Tandemcupen er et resultat av at forbundet har fått en del etterspørsel om tandemritt for blinde og svaksynte. Så denne cupen er en del av forbundets satsing på sykling for alle. Derfor kom forbundet sentralt til oss med en forespørsel om vi hadde noen ritt som kunne passe. Siden rittene i landeveiscupen for barn og unge er spesielt sikret med tanke på trafikk, mener vi at disse egner seg godt for tandem og har tatt med dem i cupen der det passer. Og for å gjøre det litt ekstra attraktivt, setter vi opp rittene i en cup, sier Holstad, som har ansvaret for både tandemcupen og landeveiscupen i NCF Region Øst.

Rittene som inngår i tandemcupen har imidlertid klasser for alle, også junior, senior og master, men cupkonseptet kjøres for tandemklassene. Videre er det satt opp to klasser for tandem: kvinner og menn. De som kjører med en av hvert kjønn settes i herreklassen. Det gjøres for at det skal bli størst mulig klasser, og for å styre fokuset på cupen mot det å delta heller enn resultater, forklarer Holstad.

FIRE RITT OG NM
Det kun er temporitt med individuell start som aktuelle for tandem, og det er rytteren bak som melder seg på cupen, slik at deltakeren kan bytte pilot etter behov. Totalt får den nye tandemcupen fem ritt i 2017: To før sommerferien og ett etter sommerferien.

I tillegg vil også rittet til Torshov SK 20. mai fungere som uoffisielt NM i tandem. Det er første gang forbundet forsøker seg på et Norgesmesterskap i tandem.

Terminliste Tandemcup 2017
9.mai: Nittedal – Tempo (Mila)
20 mai: Torshov – Uoffisielt Norgesmesterskap/regionmesterskap
10.august: Nittedal – Kalas Mila
19.august: IF Frøy – Sørmarka Masters
2.september: IK Hero – 2-Mila  

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 28. februar 2017 kl 06.00
Sist oppdatert 28. februar 2017 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen