Velkommen til 2018!

Vi er akkurat ferdige med en første av seks utgaver, et magasin som er i postkassen til abonnenter 1. mars. Bestilller du altså bladet innen torsdag klokken 18.00 rekker du akkurat å havne på distribusjonslisten!

Vi har mange gode tilbud til nye abonnenter eller de som ønsker å forlenge - alle våre tilbud finner du på ffshop.no. Vi har også et knalltilbud på de siste trøyene våre, klikk på bannerannonsen øverst på siden så får du vite mer!

DRØMMETUR I JOTUNHEIMEN

Forsiden av bladet prydes av bildet øverst i denne saken, en tur vi har snakket om å sykle i årevis, men først fikk gjennomført i år. Turen er en to-eller tredagerstur som starter i Fagernes, følger småveier opp til Tyinkrysset, før vi sykler langs Tyin til Eidsbugarden. Vi sykler videre gjennom Jotunheimen i retning Rondane, ned Espedalen før vi sykler over Synnfjell tilbake til Fagernes.

Turen er en skikkelig eventyrtur i mektig fjellandskap, og denne turen kommer du sent til å glemme!

EN VIKTIG STEMME - ELLER EN BITTER KLAGEFANT?

For litt over ti år siden var Michael Rasmussen på høyden av karrieren. Han hadde praktisk talt sikret seg den gule trøyen, men ble kastet ut av Tour de France av sitt eget lag, Rabobank. Rasmussen er skråsikker på at absolutt hele feltet var dopet, og han legger ingenting i mellom når han snakker om hvordan det var. 

Det eneste han angrer på er at han ikke tok en siste blodpose for å gi Armstrong skikkelig kamp, og han føler ikke noe behov for å gjøre seg likt, han vil heller være bånn ærlig.

Har vi noe å lære av Rasmussen, eller er det på tide å gå videre? Vi tok en frittalende prat med dansken under et besøk i Oslo, noen av svarene vil sjokkere og provosere, men hva vi skal bruke ham til må en nesten vurdere selv.

Michael Rasmussen er denne utgavens store profil.

NYE HJUL MED SKIVER

Det er lenge siden vi har gjort en omfattende test av hjulsett, i 2018 vil du lese hele tre tester av ulike hjulkategorier. Først ut av kategoriene er hjulsett til skivebremser, i prisklassen 8-10000.

Vi har tatt for oss hjul fra Velostrada, Mavic, Shimano, Zipp og DT Swiss, alle er de testet i en treukersperiode på Gran Canaria. I de lange fjellene fikk vi virkelig satt hjulene på prøve, særlig morsomme er de nedover.

Men hvilket hjulsett er best? Les mer i Landevei #29.

ANNEN MORO

Siden vi kommer med seks utgaver i 2018, har vi valgt en føljetongstil på flere av sakene våre. En av de store reisesakene handler om å krysse USA, der både undertegnedes tur sommeren 2017 beskrives, i tillegg til de mange andre nordmenn som har gjort det samme. Særlig morsomt er det å ta for seg logistikken til de syklistene som bruker under åtte dager på turen!

Nytt av året er også treningsspalten, et tema vi har vært lite innom i Landevei. I første utgave begynner vi helt på scratch, og tar for oss en klassisk nybegynner, samt hvordan hun eller han skal sette i gang. I neste utgave vil ingen ringere enn Tony Martin lære deg mer om tempo! Spalten er laget i samarbeid med STAPS.

Vi får også et møte med forfatter Geir Stian Ulstein, som til våren gir ut sin fjerde sykkelbok, og til sommeren slipper sin femte. I mars kommer boken «Monumentene», en stor bildebok som tar for seg monumentenes historie, viktige øyeblikk, samt hvordan det er å sykle turrittene på egenhånd.

Geir Stian forteller i bladet hvordan det var å lage bøkene, og hvor uglamorøst livet som sykkelforfatter er sammenlignet med det romantiske bildet av rødvin og fjærpenn.

I historiesaken møter vi denne utgaven Jan Erik Gustavsen, eller «Gussen» om du vil. Gussen kjenner du trolig igjen fra fortausverkstedet i Fredensborgveien i Oslo.

Så hva venter du på? Abonnement på Landevei bestiller du her: ffshop.no