Plagg: Assos T.tiburuShorts_S7 varm kort selebukse

Veiledende pris: 2199,-

Størrelse testet: M

www.assos.com

lknorge.no

Innledning og konstruksjon

Varme korte sykkelbukser er geniale saker. Vi har tidligere beskrevet hvordan slike holder deg varm der benvarmerne slutter og hvor anvendelige de er i vårt nordiske klima som et helårsplagg. Vi mener at om man har to av slaget i garderoben har man dekket buksebehovet for mer enn halve sykkelsesongen.

T.tiburuShorts_S7 (vi kaller den Tiburubuksen) er konstruert over samme lest som T.équipe_S7. De deler passform, pute, ryggpanel, seler, og avsluttende elastikk. Ulikhetene ligger de fire hovedpanelene. Tiburushortsens ben er gjort i et nytt tekstil Assos kaller 610.RX. Det likner på RXQ 607 som ble brukt i 607-buksen, men hevdes å være både vannavstøtende og mer slitesterkt enn dette.

De to panelene som dekker buk og genitalier er gjort av det samme Stratagon Ultra-membrantekstilet som brukes i Bonka-vinterbuksen. Siden innsiden av Stratagon Ultra ikke er behagelig mot huden er de deler av innsiden av det som ikke er dekket av puten dekket av det samme behagelige tekstilet som brukes til penisfutteralet i Cento- og Campionissimobuksene i S7-serien. Fremre del av puten er sydd fast i dette, slik at membrantekstilet ikke blir perforert av putens sømmer. Det er sydd inn en refleks i sømmen bak på hvert lår. Foran er det ingen sømmer å sy reflekser i. På venstre lårelastikk er det som på Équipebuksen en smal ametystfarget (lilla om du vil) stripe, og foran på samme lår er det en liten sort gummiknapp med hvit Assoslogo på. På høyre side av rumpa er det er større sort gummiklapp med blanksort Assoslogo.

I bruk

Passformen er som på Équipebuksen, men den er om mulig mer behagelig. Fronten på puten er som nevnt koblet til sømmene mellom hoved- og bukpanelene, og det er merkbart. Vi har syklet i lett regn og sett det prelle av som vann på gåsa, men regner det ordentlig blir man våt. Buksen er ikke vanntett.

Opplevelsen ellers er en krysning mellom T.607s varme og S7-seriens komfort. Vidt ansatte brede, flate, elastiske seler som ikke krøller seg sammen til strikker, og en lav og elastisk linning som gjør der enkelt å utføre nummer én, og selvfølgelig den lune følelsen omkring hovedsykkelmuskulatur og de ømfintlige iliosakralleddene mellom ryggsøyle og bekken.

Vi har brukt buksen svært mye siden den kom oss i hende tidlig i juli og vi sporer ingen slitasje. Med benvarmere er holder den oss komfortabel ned til 5 pluss.

---

Pluss: anvendelig, passform, svært komfortabel, vannavstøtende, skredderarbeid, slitestyrke 

Minus: Dyr