Alle de store østlandslagene var samlet på Romerike i helgen da Ceresrittet gikk av stabelen. Rittet som tidligere kun ble arrangert som fellesstart, inneholder nå også en lagtempodel for fire ryttere.

Les også: Disse rittene liker Per Christian Eidevik best

Atea, som tapte Enebakk Rundt til erkerivalen Rye Expressen, hadde funnet tilbake til gamle takter på samlingen helga etter Enebakk Rundt. Atea 1 og Atea 2 var inne på henholdsvis 6:09:56 og 6:15:28, mens Team Kjekkas klokket inn på 6:20:03.

Hør på: Radio Landevei, helt gratis!

Team Kjekkas endte på den sure fjerdeplassen i Enebakk, men kom i helgen på pallen, foran Rye Expressen.

– Vi kom et stykke unna førstelaget til ATEA, det var vel over tre minutter til dem, men de toppa laget, og med den stallen går det unna, sier Espen Høglund.

Han er en av rytterne på kjekkaslaget som klatret rett inn på pallen blant de store lagene.

– Vi fikk ikke toppa laget helt, så var ikke 100 prosent toppet, dessverre, sier Høglund.

Fullstendige resultater Ceresrittet/Romerike Rundt lagkonkurransen 

Høglund var ikke overrasket over å bli slått av Atea, men at kjekkasene skulle ta samtlige av gutta på Rye Expressen hadde han ikke regnet med. De slo førstelaget til Rye XP med over minuttet, med to av Rye-kapteinene, inkludert mannen med ny løyperekord på Enebakk Rundt.

– Det var mer morsomt å slå RYE. De er ikke så gode uten 40 mann, sier Høglund, som innrømmer at det kostet.

Foruten han besto Kjekkas-laget av Frode Dalen, Christoffer Aas Clementz og Haakon Borge Stenbeck.

Les også: EXPRESSEN TOK ENEBAKK 

Saken fortsetter under

Team Kjekkas at Ceres Lagtempo 2015 - Foto Ola Morken 1400x924
TEAM KJEKKAS ble nummer tre på Ceresrittet i alt annet enn ideelle forhold. Foto: Ola Morken

VÅT GJENG: Team Kjekkas ble nummer tre på Ceresrittet i alt annet enn ideelle forhold. Foto: Ola Morken

Team Kjekkas er et rent klubblag, men mange av rytterne var med på Team YT, som vant Lillehammer-Oslo i fjor. Lista ligger ikke noe lavere i år. Om kjekkasene lykkes avhenger av mange faktorer, blant annet om de greier å heve nivået på hele troppen innen juni, og hvilke andre lag som stiller.

Les også: KJEKKER SEG 

–  Jeg har ikke 100 prosent oversikt over hvilke lag som stiller, men Lillehammer virker sterke. De var også sterke i fjor, sier Høglund.

Ekspresslaget til Lillehammer ble nummer tre på Enebakk Rundt, og slo Team Kjekkas, som kom på fjerdeplass på sesongåpningen.

– Men Lillehammer er en by. Kjekkas er en gjeng kompiser. Nå ligger fokuset på å få gjengen så jevnt kjøresterke som mulig. Med 11 mann til mål blir dette avgjørende, og vi må ha minst 13 igjen når vi går inn i den nye traseen. Vi har 10 veldig sterke i klubben, men må få opp nivået på de andre, sier Høglund.

Neste ritt for Team Kjekkas er Nordmarka Rundt. Klassikeren på 148km og 1625 høydemeter går 24 mai, og har blitt et populært oppkjøringsritt for mange av lagene som satser mot Styrkeprøven. Der regner gutta med å få en ny pekepinn på hvor landet ligger.

– Da får vi se hvor vi ligger forhold til Lillehammer. Men det er Lillehammer-Oslo som gjelder. Det er ingen som topper formen for Nordmarka, sier Høglund, og legger til at sammenlikningsgrunnlaget kan bli litt urettferdig.

– Nordmarka Rundt har ikke begrensninger på antall ryttere, så det blir vanskelig å slå lag som har 30-40 mann. Vi har vel 18-19 til start, sier Høglund.