Hjem
 / Sykler
 / STRØKEN GENERALPRØVE

STRØKEN GENERALPRØVE

– Vi knuste Rye i dag, sier Nordlys-gutta etter at seieren på Tyrifjorden Rundt er et faktum.

Sist oppdatert 5. juni 2016 kl 18.37
Aurora Borealis vant Tyrifjorden Rundt. Foto: Sylvain Cavatz
Aurora Borealis vant Tyrifjorden Rundt. Foto: Sylvain Cavatz

Aurora Borealis vant det 145km lange Tyrifjorden Rundt, men alle topplagene melder at de er i rute mot Styrkeprøven.

Aurora Borealis var inne på 3:21:46.4, mens Rye Expressen klokket inn på 3:23:43.0 og Kjekkas IF tok tredjeplassen med 3:26:07.9.  

NORGES FØRSTE LANDEVEISFESTIVAL! Her melder du deg på Samling 2016 

– Laget har kjørt utrolig bra i dag. Dette blir bare bedre og bedre. Måten vi greide å kjøre rulla på, at vi utnytter hverandres styrker, det lover bra, sier Jan Olav Beitmyren, som er en av veteranene i Aurora Borealis.

– Vi grisekjører litt på slutten, inn den siste biten, og mister noen der. Men det er små nyanser hele tida, vi må trykke inn i bakkene og over kulene, og ta de små sekundene der hele tida. Da må vi passe på å ha de riktige rytterne i posisjon når vi kommer til bunnen av de bakkene, men når vi får til det, da suser vi, sier Beitmyren.

Fullstendige resultater alle klasser og distanser

– Det vi gjorde i dag gir ekstra trygghet inn mot Styrkeprøven, men samtidig er vi nødt til å nullstille. Dette er en litt annen løype enn Lillehammer-Oslo, og den løypa favoriserer det trøkket og den dunkinga Rye har på flatene mer enn denne traséen i dag gjør, sier Beitmyren.

Les også: SØKKVÅT SEIER 

ETT KNEPP FOR STERKE
Rye Expressen kom i mål knappe to minutter bak Aurora Borealis, og laget er godt fornøyd med gjennomføringen av siste oppkjøringsritt, selv om de gjerne skulle slått nordlyset en gang til før Styrkeprøven.

– Vi gjør et veldig bra ritt. Vi holder strategien og vi leder på Sollihøgda, men Borealis er akkurat ett knepp for sterke for oss i dag, sier Thomas Brodersen, som er en av kapteinene på Rye Expressen.

Rye stilte to lag i Tyrifjorden Rundt, slik de også gjorde på Nordmarka Rundt, der de slo Aurora Borealis. Forrige helg fikk Rye litt stang ut på Vestfold Rundt, og ble slått av med 12 sekunder av nordlyset.

– Vi er mye nærmere disse gutta i år enn vi har vært tidligere sesonger, konstaterer Brodersen.

Nå skal Rye bruke de siste to ukene inn mot Styrkeprøven til å ta ut de to nettotroppene som skal kjøre henholdsvis Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo, og videre finjustere rulla i de to lagene.

Les også: RYE XP VANT NORDMARKA RUNDT 

Saken fortsetter under

Rye XP Tyrifjorden Sylvain Cavatz 1400x924
NÆRMERE ENN I FJOR: Rye Expressen er i rute mot The Double - seier på Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo. Foto: Sylvain Cavatz

NÆRMERE ENN I FJOR: Rye Expressen er i rute mot The Double - seier på Lillehammer-Oslo og Trondheim-Oslo. Foto: Sylvain Cavatz

RUSKETE RULLE
Kjekkas ble tredje lag i lagkonkurransen, og er tålelig tilfreds med innsatsen. Men det blir for mye rusk i rulla, mener laget, som også kjørte feil vei på der løypa deler seg på for kort og lang løype etter Sollihøgda.

– Det er ikke så gærent, men vi må kjøre jevnere som lag, sier Kjekkas-rytter Arne Martin Moen.

Der har han støtte av lagkompisen Marius Ingjer.

– Vi blir litt for få som bidrar i rulla på slutten. Da var vi bare 6-7 mann som kjørte, og da blir det tungt. Så på samkjøringen har vi litt å hente ennå. Det er det viktigste for oss de neste to ukene nå, sier Ingjer, og legger til at laget mistet 2-3 ryttere allerede på vei opp Sollihøgda. 

Men der laget manglet litt på gjennomføringa, tok støtteapparatet gull, mener Ingjer og Moen.

– Vi har verdens beste støtteapparat. Vi lever som proffer når vi er på ritt. Støtteapparatet vårt tar seg av alt og tenker på alt, så det eneste vi trenger å gjøre, er å møte opp og trå, sier Moen.

Etter ukevis med regn og vanskelige forhold var været endelig på lag, og deltakerne skryter av både arrangøren og rittet.

– Tyrifjorden Rundt er et veldig fint arrangement. Det er alltid fint vær, og løypa er fantastisk. Det er mer bakker her enn på Lillehammer-Oslo, og det passer meg egentlig fint, sier Moen.

FELLESSTARTEN
Fellesstarten på 145km ble vunnet av australske Grant Carruthers fra Stord SK, som var inne på 3:36:42.3, mens Svenn-Erik Johansen fra SK Rye/Rye 15 ble nummer to, seks tideler bak australieren. Bendik Aas fra Fredrikstad SK ble nummer tre på 3:36:43.3.

I dameklassen 145km ble det dobbeltseier til SK Rye med Kristin Falck på førsteplass med 3:55:44.5 og Malin Johansen på 4:06:27.1. Charlotte Lie fra Sagene IF klokket inn på 4:11:37.5 og hadde tredje beste tid.

På rittets lengste distanse, 245km, ble det delt seier til Atle Thorsen fra Hasle Løren og Lars Gurandsrud fra Frogner SK/Team Giant, som begge fikk registrert tida 6:48:42.9. Gry Victoria Gjelsvik Parsons fra Bærum OCK var beste dame på distansen med tida 7:12:31.1.

Kort løype ble vunnet av Anders Solem fra Eide IL/OSI på 1:40:15.9, seks tideler foran Bjørn Gunnar Carlin fra Bærum OCK , mens Nicolay Eskildsen fra Kjekkas ble nummer tre med tida 1:40:19.8. Raskeste dame på distansen var Liv Hanstad med 1:54:38.7. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Kjekkas Tyrifjorden Rundt Sylvain Cavatz 1400x924
KJEKT: Det var litt rusk i Kjekkas-rulla og få som bidro til tider, men det er ennå to uker til Styrkeprøven. Foto: Sylvain Cavatz

KJEKT: Det var litt rusk i Kjekkas-rulla og få som bidro til tider, men det er ennå to uker til Styrkeprøven. Foto: Sylvain Cavatz

Publisert 5. juni 2016 kl 18.37
Sist oppdatert 5. juni 2016 kl 18.37
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue