For juniorjentene, som syklet 43 kilometer, var dagens etappe den første av fire i Tour de Hallingdal. Martine Gjøs, Emelie Utvik og Thale Kielland Bjerk hadde en solid luke på resten av juniorjentene inn mot mål, og trekløveret gjorde opp om seieren på målstreken. Den var det nybakt Norgesmesteren Gjøs som sikret seg.

– Det var veldig moro, sier hun, og legger til at det er nesten syns hun må sykle neste etappe i ledertrøya i stedet for mesterskapstrøya.

Annonse

Høydepunktet for de tre var imidlertid da de støtet og gikk i brudd, og fikk luke på seniordamene. Det satte tonen og strategien for resten av helga.

– Elitedamene sykler veldig bra. Nå blir et moro å prøve å henge på dem resten av rittet, sier jentene.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring

Topp 3 kvinner junior
1. Martine Gjøs, Horten og Omegn CK, 1:13:07.9
2. Emelie Utvik, Bergen CK, 1:13:07.9
3. Thale Kielland Bjerk, Bærum og Omegn CK, 1:13:07.9

DUKET FOR TRØYESKIFTER
For junior menn og kvinner senior skulle dagens etappe vært den lengste i årets Tour de Hallingdal, med 89km i relativt flatt terreng. Løypa ble imidlertid kuttet ned til cirka 70km, og med rundt 400 høydemeter mot 1308 for samme distanse på torsdag, samt slakt nedover på oppløpet mot gårsdagens bratte oppoverbakke på grus, var dagens etappe et helt annet ritt.

Begge rittene ble avgjort med duell, til tross for at juniorgutta fikk omstart av rittet bare 500 kilometer fra mål.

SUKSESS MED LÅNTE FJÆR
For Malin Eriksen i CK Victoria, som nylig tok bronse i NM, var seieren på dagens relativt flate etappe hennes aller første landeveisseier. 

– Jeg kan ikke helt tro det ennå. Jeg har aldri vunnet noe ritt før, og dagen før jeg skulle reise hit, så brakk sykkelen min, så jeg sykler på Ingrid (Lorviks) gamle sykkel. Så dette var veldig moro, sier Eriksen, som samtidig roser laget for jobben.

– Det var en sykt bra laginnsats. Hele laget gjorde en veldig bra jobb med å støte mye. Jeg kom av gårde i et brudd med Turid (Korshavn), og vi jobbet bra sammen, men jeg følte meg sterkere, og jeg hadde mye adrenalin på slutten, sier Eriksen, som gikk over streken drøyt tre og et halv sekund foran Turid Korshavn.

Topp 3 kvinner senior
1. Malin Eriksen, CK Victoria, 1:55:25.1
2. Turid Korshavn, Grimstad SK, 1:55:28.7
3. Marie Flataas, CK Victoria, 1:55:44.4

Saken fortsetter under

Malin Eiksen - Turid Korshavn - Murdoch 1400x933
LÅNESYKKEL: Malin Eriksen fra CK Victoria tok sin første seier på landeveien med Ingrid Lorviks reservesykkel. Foto: Kent Murdoch

LÅNESYKKEL: Malin Eriksen fra CK Victoria tok sin første seier på landeveien med Ingrid Lorviks reservesykkel. Foto: Kent Murdoch

HVIDEBERG SNAPPET LEDERTRØYA
Blant juniorgutta var det Kristian Klevjer fra Glåmdal SK som hadde mest watt i beina på oppløpet og vant duellen hårfint foran Jonas Iversby Hvideberg fra Fredrikstad SK.

– Jonas lå foran meg i rundkjøringa men jeg trodde jeg skulle være litt kvikkere enn han i spurten. Og da vi kom til svingen inn mot mål skjønte jeg at jeg ville ta seieren, sier Klevjer.

Glåmdalsrytteren har vært mye sjuk denne sesongen, og tar seieren som et tegn på at han er på vei tilbake.

Hvideberg tapte riktignok spurtoppgjøret på målstreken men vant ledertrøya etter andre etappe i Tour de Hallingdal.

Hvideberg var nummer tre i går men hadde samme tid i mål som vinneren Andreas Leknessund, som satt med hovedfeltet halvannet minutt bak bruddet i dag. Dermed tar Hvideberg over sammenlagtledelsen, og har plutselig fått enda mer å kjøre for på de tre neste etappene.

– Planen var egentlig å ta det rolig i dag, men da jeg hadde sjansen til å gå i brudd og fikk en bra luke ned til feltet, så kjørte jeg alt jeg kunne. Jeg var forberedt på at Kristian ville ta meg i spurten, men i forhold til sammenlagten har jeg nå litt tid å gå på i tempoen i morgen. Andreas (Leksnessund) er farlig god på tempo, men jeg tror jeg skal greie å holde ham unna, sier Hvideberg.

I forkant av tempoen, som er tredje etappe i Tour de Hallingdal, leder Hvideberg med ett minutt og 11.5 sekunder til Leknessund sammenlagt. 

Topp 3 menn junior
1. Kristian Klevjer, Glåmdal SK, 1:47:44.9
2. Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK, 1:47:44.9
3. Søren Wærenskjold, Ringerike SK, 1:48:28.6

Fullstendige resultater alle klasser 

LES OGSÅ: Leknessund og Lorvik tok første stikk 

Kristian Klevjer murdoch 1400x933
SEIER: Kristian Klevjer fra Glåmdal SK vant duellen i juniorklassen. Foto: Kent Murdoch

SEIER: Kristian Klevjer fra Glåmdal SK vant duellen i juniorklassen. Foto: Kent Murdoch

Tour de Hallingdal er i år en del av Norgescupen, og første gang på mange år at cupen har hatt et etapperitt på terminlista.

Senere i kveld sykler senior menn sin andre etappe i Tour de Hallingdal, der Audun Brekke Fløtten starter i den gule trøya.

LES OGSÅ: Fløtten rykket til seier 

TOUR DE HALLINGDAL 2017
Torsdag:
Menn junior/Kvinner senior: 79km/1308 høydemeter
Menn senior: 115km/1748 høydemeter

Fredag:
Kvinner junior: 43km/250 høydementer
Menn junior/kvinner senior: 89km/449 høydemeter
Menn senior: 137km/1462 høydemeter

Lørdag formiddag:
10km tempo for alle på formiddagen, 219 høydemeter
Lørdag ettermiddag:
Menn junior/kvinner junior/kvinner senior: 47km/917 høydemeter
Menn senior: 115km/1843 høydmeter

Søndag:
Menn junior/kvinner junior/kvinner senior: 67km/1203 høydemeter
Menn senior: 120km/1864 høydemeter

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Leknessund - Hvideberg - Scheve 1400x933
TRØYESKIFTE: Jonas Iversby Hvideberg snappet ledertrøya i Tour de Hallingdal fra Andreas Leknessund etter andreplassen på andre etappe. Foto: Ingeborg Scheve

TRØYESKIFTE: Jonas Iversby Hvideberg snappet ledertrøya i Tour de Hallingdal fra Andreas Leknessund etter andreplassen på andre etappe. Foto: Ingeborg Scheve