/ Sykler

SESONGSTART I SKI

Sykkelboden inviterer nok en gang til en uformell sesongstart.

Sist oppdatert: 11. mars 2015 kl 08.30
KJØREKLAR? Snart er det klart for Sykkelboden Vårcup i Ski!
KJØREKLAR? Snart er det klart for Sykkelboden Vårcup i Ski!
Lesetid: 3 minutter

SYKKELBODEN CUP

· Hvor: Ski, Akershus kommune
· Hvordan: Treningskriterium på lukket industriområde 25. mars og treningsritt i 10 km rundløype 15. april
· For hvem: Rittklare syklister
· Vite mer: Arrangørens facebookside

Alle bilder: Ola Morken

Proffene har for lengst startet sin sesong, og de sterkeste av våre hjemlige ryttere har også vært i ilden et par uker.

Les også: Sørensen Sykler åpner sin nye butikk fredag 13. mars

Men hva med oss kjørekåte her hjemme? På forbundets terminliste står det ingen ritt før Stjernetråkken arrangeres den 12. april.

Les også: Lei av Gabba-jakka? Prøv heller denne fra Sportful

Fortvil ikke, Sykkelboden inviterer nok en gang til tjuvstart på sesongen med sin smått tradisjonsrike Sykkelboden Vårcup.

– Ja, det blir cup i år også. Vi kjører ett pre-og ett post-påskeritt, forteller Jonas Orset, initiativtager til arrangementet.

Han er for tiden bosatt i Belgia, men etter utallige henvendelser om rittet pendler han nå hjem for å arrangere kappsykling. Tidligere har han arrangert Kriterium Høstcup i 2012, Vårcup i 2013, Tour de Ski sykkelkross i 2013 og Vårcup i 2014.

KLAR: Jonas Orset pendler Ski-Belgia for å arrangere Sykkelboden Vårcup.

– Det begynner å bli en tradisjon! Datoene er satt til 25. mars og 15. april. Vi har tidligere kjørt rittet inne på Drømtorp industriområde, men i fjor flyttet vi det for første gang ut på Follos lekre landeveier, forteller han.

Med nok av kjørekåte ryttere som endelig slippes løs fra innendørsrulla blir farten garantert høy. Men fortvil ikke, sliter du med en dårlig start får du mange sjanser denne kvelden.

– Om du blir kjørt av og tatt igjen, kan du henge deg på feltet. Som i fjor kjører vi innlagte spurter hver runde som gir poeng, og den med flest poeng vinner rittet. Den som har flest poeng sammenlagt på to ritt vinner sammendraget. De fem første per sprint får poeng, og det vil være tre spurter der den siste gir dobbelt poeng, forteller Jonas.
Fra den tidligere basen på Ski Industriområde flytter feltet seg i år som i fjor ut på en 10 kilometer lang rundløype mellom gårder og hei ute på de attraktive veiene rundt Kråkstad. Det er fare for sidevind og stopp for toget i ekte nord-fransk stil. Rittene arrangeres som treningsritt, og er utenfor den offisielle terminlisten til forbundet.

Noe du lurer på, eller noe du vet svaret på? Ta del i debatten på vårt gratis diskusjonsforum.

Startprisen er satt til symbolske 100 kroner, og for dette får du lov til å delta, med mulighet til å vinne det som i følge Jonas er «relativt fete premier» fra Sykkelboden.

Etter ryktene skal også sykkelgutta i Postkaffe stille med kaffepris på de innlagte spurtene, i tillegg til at det planlegges ulike kåringer blant de oppmøtte. Hold med andre ord av 25. mars og 15. april.

Vil du vite mer? Følg med på arrangementets facebookside.

Står du bak et arrangement du mener vi bør skrive om? Ta kontakt med Henrik Alpers eller Peter Andreas Prydz Gørbitz.

I TET: Phan Åge Haugård tar en føring i bruddet.

Publisert 11. mars 2015 kl 08.30
Sist oppdatert 11. mars 2015 kl 08.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen