SPORTFUL FIANDRE NORAIN
Importør: Bikeshop.no
Pris: 1484 kroner
Farger: Gul/ sort, Sort/ blå
Størrelser: XS-XXL

Bra: Høy vanntetthet, genial rumpeklaff, god passform, fine re- fleksdetaljer, puster bra.

Annonse

Ikke så bra: En lomme er kjipt, litt slappe mansjetter rundt håndleddet.

Perfekt for: Syklister med normal til slank midje som trener uansett vær.

DA CASTELLIS GABBA-JAKKE kom på markedet for noen år siden var den nærmest en revolusjon hva gjelder sykkeltøy for våte forhold.

Men for deg som vil ha noe ikke ALLE andre har, og som for lengst har funnet frem landeveissykkelen, kan vi anbefale Sportful Fiandre Norain.

Fiandre er italiensk for den belgiske regionen Flandern, kjent som sykkelsportens arnested, men også for sitt begredelige vær. Castelli og Sportful er faktisk eid av samme konsern, og Fiandre Norain har i likhet med Gabbajakken benyttet Gore Windstopper som membran. Jakken blir da helt vindtett, pustende og med god vanntetthet.

Jakken er laget for aktive syklister som sitter mye på sykkelen. Passformen er super i sykkelposisjon, samtidig som jakken også sitter godt på deg som ikke deler fettprosent med Chris Froome. Fleecefôret er sydd inn de riktige stedene, og gir ekstra varme på de mest utsatte områdene.

Sammen med Gore-Windstopper-materiale gjør dette at du kan bruke jakken helt ned mot frysepunktet i kombinasjon med en varm undertrøye. Refleksdetaljene er strategisk plassert og gjør jobben uten å være prangende. Glidelåsen er vanntett og grov nok til at den enkelt lar seg betjene med en hånd.

Detaljen vi liker aller best er likevel den utfellbare rumpeklaffen, som gir topp beskyttelse mot iskald sølesprut fra bakhjulet. Det høres kanskje uvesentlig ut, men å holde setemuskulaturen varm er essensielt om du skal yte ditt beste. Skulle det slutte å regne knepper du enkelt opp klaffen og vips har du sikret deg et par ekstra stilpoeng.

HEKKENS BESTE VENN: Klaffen som beskytter mot kaldt vann fra bakhjulet er gull verdt.

Fine detaljer hjelper imidlertid lite om jakken ikke løser hovedoppgaven sin, nemlig å holde deg så tørr og varm som mulig. Sportful selv selger ikke jakken under merkelappen vanntett, men snarere med meget tvetydige «vannavstøtende». Fiandre leverer heldigvis som man bør kunne forvente på dette punktet. I lett regn ser du hvordan dråpene preller av, og med mindre det bøtter ned over lang tid vil du holde deg tørr og varm i en liten evighet.

Har du syklet en del vet du selvsagt at man uansett bekledning vil bli våt etterhvert, og dette er også tilfelle med Fiandre Norain. Heldigvis holder den godt på varmen også i fuktig tilstand, slik at du slipper å bli forvandlet til en syklende istapp. Pusteegenskapene er også oppløftende gode. Hva skal du vel med en jakke som holder regnet ute, men gjør deg søkkvåt fra innsiden?

Det er i det hele tatt lite negativt å si om denne jakken, men vi synes godt Sportful kunne tatt på seg spanderbuksene og gitt oss mer enn en lomme på ryggen. Den ene vi får har heldigvis en god glidelås, som holder mobil og kredittkort trygt på plass. Likevel, skal du som folk flest ha med deg multiverktøy, slange, pumpe og barer må du belage deg på å sykle med vanlig sykkeltrøye med tre lommer under jakken. Dette fungerer heldigvis fint, da stoffet er elastisk og strikken rundt livet har tilstrekkelig spenst. Rundt håndleddet kunne vi imidlertid ønsket oss noe mer elastisitet, men dette fremstår totalt sett som en ubetydelig minus.

Selv om det er nærliggende å se på dette som en direkte konkurrent til Gabba-jakken vil vi påstå at disse to jakkene fint kan leve side om side. Der Gabba opererer i grenseland mellom en trøye og jakke havner Fiandre tydelig i sistnevnte kategori.

Til rittbruk ville vi nok ha foretrukket Gabba, men til en fuktige kveldstur på våren har Sportful laget et tilnærmet perfekt produkt, enten du er i Norge eller Flandern.

DAYS LIKE THESE... Ja da tar du frem Fiandre Norain fra Sportful. Foto: Henrik Alpers