Timesrekorden har det siste året virkelig vært i vinden igjen. Etter UCI endret utstyrsreglene har en rekke ryttere forsøkt seg på rekorden. Det hele startet med Jens Voigts forsøk i september i fjor, og siden den gang har Matthias Brändle, Jack Bobridge, Rohan Dennis, Thomas Dekker og Gustav Larsson forsøkt seg. 

Alex Dowsett (Movistar) hadde planlagt et forsøk tidligere i år, i februar, men da han i en treningsulykke brakk kragebeinet måtte planene legges foreløpig på vent. I dag var tiden kommet for det nye forsøket, på hjemmebane, på velodromen i Manchester.

Annonse

LES OGSÅ: Ny verdensrekord

Timesrekorden er en særdeles vanskelig affære. Det er 60 minutter hvor du hele tiden skal klare å ligge opp mot maks av det kroppen din tåler. Det er en kunst å beherske det, og vi har sett under flere av forsøkene at ryttere har møtt veggen voldsomt de siste 10-20 minuttene. Dowsett har trent mye opp mot forsøket og som en tempospesialist behersker han denne kunsten godt, noe han viste i Manchester i dag. 

Det var Rohan Dennis som stod som rekordholder før forsøket til Dowsett og briten lå lenge bak Dennis. Da han passerte 30 kilometers merket var han fremdeles 8 sekunder bak Dennis, men etterhvert skulle han aldri se seg tilbake. Dowsett timet forsøket perfekt og økte gjennom hele timen. Etterpå kunne han fortelle at den første halvtimen var lett, og derfra og ut var det bare å øke hele veien. 

Da klokken bikket rett over 50 minutter lå Dowsett likt med Dennis, men på de siste 10 minuttene økte han for hver runde og klokket til slutt inn på 52,937 kilometer, en forbedring på nesten 500 meter fra Dennis' tidligere rekord på 52,491 km. 

Den neste og første som skal prøve seg opp mot Dowsetts tid blir landsmannen Bradley Wiggins som har et planlagt forsøk den 7. juni i Lee Valley VeloPark, London.