KLASSEVIS UTKLASSING

Det var ingen tvil om hvem som var best i Bane-NM.

Sist oppdatert: 19. januar 2015 kl 21.48
NM-KONGE: Anders Oddli ble lenge presset av Aleksander Perez, men til slutt var trønderen suveren i Omnium. Foto: Privat.
NM-KONGE: Anders Oddli ble lenge presset av Aleksander Perez, men til slutt var trønderen suveren i Omnium. Foto: Privat.
Lesetid: 3 minutter

I helgen ble årets Norgesmesterskap i banesykling arrangert på polsk parkett i BGZ-arena i Pruszków nær Warszawa. Programmet bestod av totalt åtte øvelser, pluss lagsprint som foreløpig er en uoffisiell øvelse. Dermed skulle det deles ut mange medaljer i løpet av tre intense konkurransedager. 

Fredag gikk den innledende sprinten av stabelen, før sammenlagtøvelsen Omnium ble tråkket i gang lørdag. Omnium består av seks deløvelser, hvor poengene legges sammen og en totalvinner kåres etter to konkurransedager med tre øvelser hver dag. I årets NM ble det også delt ut medaljer i fem av de seks øvelsene. 

Les også: Bane-NM i gang! 

I M-Senior var Anders Oddli den store forhåndsfavoritten i Omnium, men etter dag én hadde han kun en marginal ledelse på vinneren av fredagens sprint, Aleksander Perez fra Lillehammer. På den siste konkurransedagen, søndag, viste imidlertid trønderen sin klasse da han vant både poengrittet, og "flying lap". Dermed ble det til slutt en svært komfortabel sammenlagtseier for Frøy-Oslo rytteren, som oppsummerte helgen på følgende måte:

- Først og fremst er jeg utrolig fornøyd med poengrittet. Jeg var skikkelig forbanna etter å ha kjørt dårlig på 1000m og flying lap, og bestemte meg for å lage et skikkelig sykkelritt. Etter den første spurten, som kom etter 10 av 160 runder, fortsatte jeg bare å mate på. Hermansen kom etterhvert opp og det var ikke noe tvil om vi var de to sterkeste. Vi tok 3 eller 4 runder sammen og jeg vant de fleste spurtene

På veien til omnium-gullet plukket Oddli med seg hele 6 medaljer, hvorav dem 3 gull. Like mange gull ble det på nevnte Aleksander Perez, som i tillegg til sprintseieren var best på eliminasjonsritt og 1000meter tempo. 

Les også: Første konkurransedag i Omnium

Blant kvinner senior var Anita Yvonne Stenberg enda mer suveren. Til slutt kunne 22-åringen dra hjem med utrolige ni medaljer i bagasjen, hvorav syv gull, et uoffisielt gull og et sølv! Anita kom til NM med fersk UCI-seier på samvittigheten, og infridde således favorittstempelet til gangs. Likevel var hun ikke helt fornøyd med helgen.

- Helgen gikk jo bra, men målet var egentlig å vinne absolutt alt. Det gikk jo feil allerede første dagen da Josephine Hansen slo meg i sprint. Jeg trodde vel egentlig at jeg skulle vinne alt ganske lett, men nivået viste seg å være bedre enn jeg trodde. For min del var det også en nyttig oppkjøring til UCI-ritt i Berlin i helgen. 

GULLJENTE: Anita Yvonne Stenberg fikk med seg ni medaljer i baggasjen, hvorav 8 gull! Foto: Privat.
GULLJENTE: Anita Yvonne Stenberg fikk med seg ni medaljer i baggasjen, hvorav 8 gull! Foto: Privat.

GULLJENTE: Anita Yvonne Stenberg fikk med seg ni medaljer i baggasjen, hvorav 8 gull! Foto: Privat. 

Også i juniorklassene utmerket en rytter seg som klart sterkest i sin klasse. Ingrid Bagger vant samtlige øvelser for jentene, og tok med det 9 gull, mens Ole Ingar Sel kopiert bragden i guttas juniorklasse. 

Komplette resultatlister fra mesterskapet finner du her.

Publisert 19. januar 2015 kl 21.48
Sist oppdatert 19. januar 2015 kl 21.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen