Stort bildegalleri nederst i saken, alle bilder Hans Petter Hval

Annonse

Tungt oktoberregn tok endelig en pause, men det at underlaget skulle bli sugende og beinhardt var det umulig å gjøre noe med. Solen hadde gjort løypen noe tørrere og lokket frem godt over hundre tilskuere. Men dette var dagen for de sterke og lette.

– Dette var en skikkelig kul krossløype, her var det raske svinger og god flyt hele veien, sa vinneren av dagens Superpokal, Kristoffer Wormsen fra podiet. 

Akkurat det med rask løype var nok flertallet uenige i. For da starten gikk klokken 13.30 stakk en gruppe på fem syklister av, mens resten av deltagerne stort sett var på det aller letteste giret, selv i de flatere partiene. Og i bakkene, de mange, lange og sugende bakkene, der ble det løpt. 

Superpokal Torshovdalen foregikk i Torshovdalens nedre del, og rundløypen på 1,5 kilometer gikk opp og ned i et torturlignende mønster. Kristian Oftedal, Carl Fredrik Hagen, Fredrik Haraldseth, Thomas Larsen Røed og Kristoffer Wormsen taklet underlaget og løypen best. 

– Dette er 45 minutter med bare makspuls, hørte vi fra tilskuerne. 

Norgescuplederen Fredrik Haraldseth hadde ikke helt dagen, og ble henvist til den sure fjerdeplassen. Bak vinneren ble Carl Fredrik Hagen nummer to, mens initiativtager Thomas Larsen Røed knep den siste podieplassen. 

Neste Superpokal arrangeres 8. november på Voldsløkka.