Kåsørene har lenge tenkt at det måtte være moro med sykkelritt i Ski, slik at man kunne ha kalt det Tour de Ski.

Sykkelboden, den lille butikkjeden i Follo, tar nå bladet fra munnen og arrangerer Tour de Ski CX, en kveldscup bestående av tre sykkelkrossritt.

Annonse

– Det er første gang vi arrangerer sykkelkross. Det begynte egentlig med et ritt i fjor, hvor vi arrangerte noe vi kalte Sykkelboden Høstcup, som var et landeveisritt som gikk rundt og rundt på et industriområde i Ski. Det var et kriterium kan du si, og det var mange med. Men det ble litt sent på høsten, så vi diskuterte om vi skulle arrangere noe sykkelkross, forteller en av initiativtagerne, Robert Kay.

Initiativtagerne hadde mer energi på lager, og da våren kom ble det arrangert en vårcup. Nå som høsten er kommet, realiserer de planene om sykkelkrossritt.

– Selv om det er første gang vi gjør det, tror jeg vi har fått en ganske bra løype ved langhus. Foreløpig har vi snakket om et tak på femti deltagere, og det er allerede mange som har sagt de er interessert i å være med. Broren min, Erik Kay er med og arrangerer. Han begynte som tjukkas på landeveissykkel for seks år siden, og er nå gått over til å bli en god terrengsyklist. I år ble han nummer seks i eliteklassen i Birken, så på sykkelkrossrittet blir det litt han mot landeveisrøkla, ler Robert.

Han forteller at salget av krossykler ikke har økt dramatisk etter at rittet ble lansert, men at dette heller kommer til å ta litt tid.

– Akkurat nå selger vi ikke flere krossykler på grunn av dette. Men du kan gjøre alt på en sykkelkrossykkel, du kan ha to hjulsett og så sykle både om vinteren og landevei. Den er veldig allsidig, så vi må prøve å få folk til å forstå hvor fin sykkel det er å trene med om vinteren. Enhver landeveissyklist burde ha en slik i garasjen så de får trent skikkelig om vinterene også, forteller Kay.

Tour de Ski CX vil bestå av tre kveldsritt de tre første onsdagene i oktober. Løypen vil i følge arrangørene være en typisk sykkelkrossløype med varierende underlag og hindringer underveis. Rittvarigheten blir på ca en time, og de som kommer først i mål kan vente seg flotte premier levert av Sykkelboden. Lillebroren min ble nummer seks i birken elite, så det er litt han mot røkla. Det er mest landeveisgutta som kommer.

Cupen vil også inneholde et sammenlagt poengsystem, slik at det lønner seg å delta på alle rittene om du håper å hevde deg i sammendraget. Rittene blir arrangert som treningsritt på lik linje med Høst- og vårcupen.

– Dette er flott og morsom trening som korresponderer ypperlig med NCFs Norgescup i sykkelkross. I tillegg vil det være egen klasse for de som måtte stille med terrengsykkel. Disse rytterene starter i en egen pulje som får 30 sekunders tidstillegg, forteller Kay.

Dato, starttid og sted:
2. oktober kl 17.30. Langhushallen, oppmøte bak Follo Trykkarena.
9. oktober kl 17.30. Vestbyhallen, Vestby.
16. oktober kl 17.30. Langhushallen oppmøte bak Follo Trykkarena.

Påmeldingsavgift: 100 for ett ritt, 200 for alle tre.

Påmelding gjøres på arrangementets facebookside.

Med forbehold om endringer.

Ta kontakt med arrangørene om du har noen spørsmål!

Jonas Orset 41 63 38 86, og Robert Kay 41 50 19 12.

Sjekk også ut høydepunktene fra fjorårets verdensmesterskap i sykkelkross i denne vidoen!