/ Sykler

KJEKKAS ER FRITT VILT

Kjekkas stiller med fem lag og mye selvtillit i Ceres lagtempo. Mange vil ta opp jakten.

Sist oppdatert 7. mai 2016 kl 04.00
Kjekkas stiller med fem lag i Ceres lagtempo søndag, og mange av dem kjører fellesstarten etterpå. Men nå er de oransje gutta de jagede etter overlegen seier på Enebakk Rundt sist helg. Foto: Ola Morken
Kjekkas stiller med fem lag i Ceres lagtempo søndag, og mange av dem kjører fellesstarten etterpå. Men nå er de oransje gutta de jagede etter overlegen seier på Enebakk Rundt sist helg. Foto: Ola Morken

Ceresrittet og lagtempoen er første mulighet til revansj for Rye Expressen og Aurora Borealis. De ble henholdsvis nummer to og tre på Enebakk Rundt sist søndag, sesongpremieren for storlagene som satser mot Styrkeprøven i juni. Begge vil være på plass på søndag, og flere av Rye-rytterne kjørte sterkt i Askerrunden torsdag, som også var en del av Mastercupen.

Les også: VIL VINNE ALT 

Thomas Brodersen, som er kaptein på Rye Expressen, er imponert over det Team Kjekkas leverte på Enebakk Rundt.

– Kjekkas gjorde en formidabel god innsats på Enebakk Rundt. Det var veldig godt gjort i de forholdene, sier han.

Samtidig er Brodersen fornøyd med å slå Aurora Borealis, laget som har utspring i det tidligere Atea Pro Aktiv.

– Aurora Borealis visste vi ikke så mye om på forhånd, men jeg hadde ventet med mer trøkk fra det laget. Men det kan jo hende at dette var et nytt arbeidsuhell. Det var jo det Jan Olav Beitmyren kalte det da vi slo dem på Enebakk Rundt i fjor, sier Brodersen.

– Vi fikk litt for mange unødvendige luker og ujevn kjøring. Dessuten var det en dårlig avgjørelse å kjøre felles oppvarmingstur med det været. Vi skulle sittet under telt og varmet opp på rulle, slik Aurora Borealis og Kjekkas gjorde, sier Brodersen, og legger til at oppvarmingstabben gjorde at han mistet to mann allerede før start. 

Saken fortsetter under

Thomas Brodersen Enebakk Rundt 2016 - Scheve
Thomas Brodersen er optimistisk i forkant av Ceres lagtempo på søndag. Foto: Ingeborg Scheve

Thomas Brodersen er kaptein på Rye Expressen, og imponert over det Kjekkas presterte på Enebakk Rundt. Foto: Ingeborg Scheve

SKAL TYNE LAGTEMPOEN FOR ALT DEN ER VERD
Nå er det Ceres lagtempo som er neste punkt på oppkjøringsplanen til Rye Expressen, der klubben stiller med åtte lag. Der er Brodersen opptatt av å få mest mulig ut av de unike mulighetene som lagtempo med firemannslag gir, men legger ikke skjul på at det skulle smake om de slo noen av Kjekkas lag.

– Det viktigste er ikke seier. Men det er klart at når vi får på oss startnummer, så skjer det noe i hodet likevel. Uansett, det viktigste for oss på søndag er at vi setter så jevne lag som mulig, slik at vi får lag som kjører godt sammen og som kjører fornuftig for hverandre. Firemanns lagtempo er en veldig hard og tøff treningsøkt som krever at vi er enda bedre til å ta hensyn til hverandre og kommunisere med hverandre, så dette er virkelig teambuilding, sier Brodersen, som mener at nettopp dette var noe av det som manglet for laget under Enebakk Rundt.

Les også: TYNEFAKTOREN 

Saken fortsetter under

Rye XP Ceres TT 2015  Ola Morken 1400x924
Rye Expressen stiller med åtte lag til Ceres lagtempo på søndag. I fjor ble Ryes beste lag nummer fire på Ceres lagtempo, mens ATEA tok både første og andre plass. Men Rye XP vant Styrkeprøven med god margin. Foto: Ola Morken

Rye Expressen stiller med åtte lag til Ceres lagtempo på søndag. I fjor ble Ryes beste lag nummer fire på Ceres lagtempo, mens ATEA tok både første og andre plass. Men Rye XP vant Styrkeprøven med god margin. Foto: Ola Morken  

SINNSSYKT GOD FØLELSE
For Kjekkas, som er tittelforsvarere på Lillehammer-Oslo, var seieren på Enebakk Rundt en god start på sesongen.

– Det var faktisk en sinnssykt god følelse, spesielt for de gutta som har vokst opp et steinkast unna mållinjen, og det gjorde godt å kunne bidra slik at de fikk seier på ordentlig hjemmebane. Det gjorde ingenting at Rye havnet bak heller, sier Per Christian Eidevik i Team Kjekkas.

Les også: KJEKKAS TOK ENEBAKK RUNDT 

– Vi fikk en selvtillit boost og samtidig en god dose motivasjon til å jobbe steinhardt videre mot Lillehammer. Vi går noen steintøffe uker i møte både treningsmessig og rittmessig. Dette skal gjøre oss sterkere både som lag og individuelt, sier Eidevik, og legger til at Kjekkas ess i ermet ligger i lagmoralen.

– Vi har ett vanvittig samhold i laget, og når vi vet at vi ikke er i nærheten av toppnivå, så gleder vi oss bare til hver eneste økt på sykkelen. Vi har det rett og slett moro om dagen, sier han.

NULLSTILTE UMIDDELBART
Selv om seieren smakte, er Kjekkas fullt klar over at det fortsatt er lenge til Styrkeprøven, og mange vil snyte dem for seieren både i Styrkeprøven og på oppkjøringsrittene fram til Styrkeprøven. Derfor tar ikke Kjekkas noe for gitt, og er for lengst ferdige med å feire seieren Enebakk Rundt.

Les også: KJEKKAS MØTER STORE UTFORDRINGER 

– Denne uken er viktig i den forstand at det er viktig å holde trykket i etterkant av Enebakk Rundt så kroppen ikke slår av. Søndag morgen blir en viktig økt søndag morgen 4-manns lagtempo som gir masse kjørestyrke. Noen av oss skifter kjapt etter den og kjører fellesstarten Ceresrittet etterpå, sier Eidevik.

I fjor var det ATEAs første og andrelag som tok de to øverste plassene i Ceres lagtempo, mens Kjekkas ble nummer tre. 

Atea Ceres TT 2015 - Ola Morken 1400x924
ATEA tok både første- og andreplass Ceres lagtempo 2015, mens Kjekkas ble nummer tre. Foto: Ola Morken

ATEA tok både første- og andreplass Ceres lagtempo 2015, mens Kjekkas ble nummer tre. Foto: Ola Morken

Publisert 7. mai 2016 kl 04.00
Sist oppdatert 7. mai 2016 kl 04.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen