TEAM KJEKKAS MØTER STORE UTFORDRINGER

Laget har mye å forsvare i Styrkeprøven, og flere klubber står klare til å utforde dem.

Sist oppdatert 6. april 2016 kl 04.00
Kjekkas er tittelforsvarere i Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, og detter alle ressurser inn på ny seier i juni. Foto: Håvard Ramstad
Kjekkas er tittelforsvarere i Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, og detter alle ressurser inn på ny seier i juni. Foto: Håvard Ramstad

Enebakk Rundt 1. mai er startskuddet på sesongen for de norske amatørene. Oppkjøringen mot Styrkeprøven er i gang.

En av landets sterkeste amatørklubber, Kjekkas IF, har ikke eksistert særlig lenge. Lagets høydepunkt kom da de i fjor vant den uoffisielle norgesmestertittelen i lagtempo lang distanse, alias Styrkeprøven Lillehammer-Oslo. Der ble Lillehammer CK Ekspressen nummer to i fjor, men siden den tid har flere sterke klubber kommet til for å slå kjekkasene.

Les også: KJEKKAS SLO LILLEHAMMER

Saken fortsetter under

Team Kjekkas Styrkeprøven 2015 - Foto Privat 1400x924
Kjekkas vant Lillehammer-Oslo 2015 og er uoffisielt norgesmestere i lagtempo lang distanse. De n tittelen skal de forsvare i juni. Foto: Privat

JUBLER: Kjekkas vant Lillehammer-Oslo 2015 og er uoffisielt norgesmestere i lagtempo lang distanse. De n tittelen skal de forsvare i juni. 

Dette er lagene som er klare for å bli Østlandets beste amatørsyklsiter:

ATEA Pro Aktiv er oppløst og erstattet med Team Aurora Borealis, som vil kjøre for seier og rekord på Lillehammer-Oslo etter tre år på Trondheim-Oslo og tap til Rye XP på den distansen i fjor.

Rye XP, strutter av sjøltillit etter seieren på nevnte distanse, og satser i år på prosjektet The Double – seier og rekord på både store og lille Styrkeprøven.

Stovnerkameratene, som bare var syv sekunder unna andreplassen på Lillehammer-Oslo i 2015. 

Vi tok en telefon til nestleder i Team Kjekkas, Kristian Götz.

– Hvem anser deres som de skumleste konkurrentene?
– Våre sterkeste konkurrenter i år vil jeg tro, i hvert fall sett mot L-O at blir Rye Tempoen, Sandnes og Team Aurora Borealis, samt at det kan komme noen overraskelser fra Stovnerkameratene, Lillehammer CK pluss noen andre, sier Kristian Götz,som er nestleder i klubben.

– Hva vet dere om hovedkonkurrentene?
– Ikke så mye egentlig, annet enn at Rye stabler deler av den gamle Tempoen på beina pluss tilskudd fra nye ryttere. Og at nye Aurora Borealis blir sterke kan man også regne med. De består av deler av gamle Atea samt nye tilskudd. Dessuten vet vi jo at Rye driver med STAPS samarbeidet i år også, som de har drevet med noen år. Det trenes godt rundt om i de andre klubbene, men Kjekkasene trener heller ikke noe dårlig og usystematisk de heller. Noen av våre ryttere er også med på STAPS-opplegg i år, samt andre opplegg rundt omkring. Her gjelder det og trene smart, for det er en lang sesong og en lang oppkjøring.

Les også:
ENDELIG SEIER TIL RYE XP
TYNEFAKTOREN

Les også: KJEKKAS TRIGGES AV RYE XP

Mange peker på kombinasjonen av offervilje og moral som en av Kjekkas' største styrker. Det er en viktig egenskap for at den lille klubben skal ha en sjanse til å slå det store klubbmaskineriet til Rye. Det er denne faktoren Kjekkas skal bruke de neste månedene på å bli enda bedre på.

– Gutta føler virkelig at de sykler for et samlet lag og klubb. Det er en mentalitet vi har bygd opp i klubben helt siden starten. Klubben ble startet av en kameratgjeng hvor det sosiale sto veldig høyt, og det har vi tatt med oss videre og bygd en super lagmoral med. Og når ryttere gang på gang, enten går i kjelleren for hverandre, kjører inn brudd, gir bort det siste av næring fordi sidemann har en bedre sjanse, så bygger man bare denne moralen sterkere og sterkere for hver gang, sier Götz.

Saken fortsetter under

Aleksander Stijelja - exhausted-Randsfjorden Rundt 2013 Karlheinz Götz 1400x930 copy
Kjekkas-rytterne er kjent for å gi alt. Hver gang. Her er det Aleksander Stijelja som har tatt seg ut for laget under Randsfjorden Rundt. Foto: Karl-Heinz Götz

FERDIG: Kjekkas-rytterne er kjent for å gi alt. Hver gang. Her er det Aleksander Stijelja som har tatt seg ut for laget under Randsfjorden Rundt. Foto: Karl-Heinz Götz

– Hvordan har dere trent så langt?
– Sesongoppkjøringen har bestått av mye individuell trening samt noen sporadiske fellestreninger. Lagets grunninnstilling til trening er at det fikser rytterne på egenhånd. Hver og en vet hva lagets ambisjoner er, og de vet hva de sjøl må legge ned for å innfri. Utfordringene blir vel og få alle til og finne sine plasser i laget, slik at vi får rulla til og sitte like godt på flatene som i bakker, i de tekniske partiene og i kryss og rundkjøringer, sier Götz.

Saken fortsetter under

Kjekkas Mallorca 2016 - Aleksander Stijelja 1400x924
Kjekkas har ladet opp med blant annet samling på Mallorca i mars. Foto: Privat

SYDENTUR: Kjekkas har ladet opp med blant annet samling på Mallorca i mars. Foto: Aleksander Stijelja

– Hva har dere gjort for å forsterke laget for sesongen?
– Kenneth Wilskog, Roy Magne Storholm, Steffen Bråten, Morten Christiansen, Tommy Jensen og Østen Bergum, sterke ryttere og sterke personligheter og gode sosiale egenskaper. Det er ryttere som passer godt inn i klubbens rekker både fordi de er kjøresterke, men de passer også godt inn i det sosiale, som er en viktig grunnstein i klubben, sier Götz. Når det gjelder rekruttering så prøver vi og ligge lavt i terrenget da vi ønsker og ha en stamme med ryttere hvor alle kjenner alle og har sterk tilknytting til det vi i kjekkas står for, nemlig at det sosiale og laget står sterkt.

Saken fortsetter under

Team Kjekkas support - Foto Team Kjekkas 1400x924
Støtteapparatet i klubben er en viktig suksessfaktor. De stiller opp både tidlig og sent. Foto: Privat

Støtteapparatet i klubben er en viktig suksessfaktor. De stiller opp både tidlig og sent. Foto: Privat

– Hva er hovedpunktene på terminlista for Kjekkas IF?
– De viktigste rittene for laget inn mot Lillehammer-Oslo 18 juni blir Enebakk Rundt 1. mai, Colorline Tour 28. mai, Tyrifjorden Rundt 5. juni. På Colorline Tour er ambisjonene om og komme under den sure fem-timersekorden til Rye. Det ligger an til og bli nok et bra Kjekkas år hvor både laget, drakta og støtteapparatet vil bli godt synlige. Vi skal kjempe det vi kan for og forsvare vår seier fra 2015 på Lillehammer-Oslo, sier Götz.

Publisert 6. april 2016 kl 04.00
Sist oppdatert 6. april 2016 kl 04.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen